spot_img
spot_img

Опозиција тражи ново бројање за предсједника Српске и за Народну скупштину

spot_img
spot_img

Опозиција ће тражити поново бројање гласова и за ниво избора за предсједника РС и за Народну скупштину и Парламентарну скупштину БиХ, рекао је Милан Радовић, носилац листе СДС за Народну скупштину РС у изборној јединици три и замјеник предсједника СДС-а.

Он је истакао да је гласање прошло у реду али да су сумње настале кад је дошло до уписивања броја гласова и прављењем записника.

Бранислав Бореновић, предсједник ПДП, је рекао да је дошло до прекрајања изборне воље грађана између 80 и 100 хиљада гласова.

Бореновић је рекао да опозиција хоће само истину и да на бази доказивих чињеница сутра у 15 часова подноси захтјев за поновно бројање гласова а на бази тога тражити понављање гласова.

Рекао је да позива да се у четвртак у 18 часова организују грађани на протест који ће почети на Тргу Крајине у 19 часова.

Јелена Тривић, кандидат ПДП-а за предсједника Републике Српске, је рекла да као кандидат неће одустати и да ће ићи до краја да се испоштује народна воља.

“Нисам покрадена ја него је покрадрн народ. Ако је неко побиједио, зашто се боје отварања врећа”, рекла је она.

Милан Миличевић, начелник Теслића и функционер СДС-а, је рекао да ће бити подизане кривичне пријаве против оних који су организовали крађу.

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img