Operateri uveli naknadu: Jeste li dobili poruku o naplati 1 KM sa mobilnog računa?

Telekom operateri u Bosni i Hercegovini su od danas, kako je ranije i najavljeno, počeli naplaćivati 1 KM mjesečne naknade za korištenje usluga mobilne telefonije korisnicima pripejd računa.

Kompanije BH Telekom, M:Tel i HT Eronet su početkom prošlog mjeseca na svojim veb stranicama obavijestili korisnike da će doći do izmjena cjenovnika prilikom čega će korisnicima naplaćivati 1 KM svaki mjesec zbog korištenja resursa mobilne mreže.

- Reklama -

Korisnici su u skladu s tim danas dobili poruke od svojih mobilnih operatera da im je sa računa skinut navedeni iznos.

“Poštovani, vaš kredit je umanjen za 1 KM po osnovu mjesečne naknade za korištenje mobilne mreže koja je uvedena 1.7.2022. godine”, glasi automatska poruka BH Telekoma.

Mnoge korisnike koji nisu ranije znali za ovu promjenu poruka je neprijatno iznenadila, a na društvenim mrežama mnogi kritikuju ovakav potez bh. mobilnih operatera.

U obavještenju sa veb stranice BH Teleloma navodi se da će korisnicima novac biti skidan svakog 1. u mjesecu ukoliko u tom trenutku imaju dovoljno sredstava na računu, odnosno da će im biti naplaćeno po dopunjavanju kredita ukoliko ranije nije bilo raspoloživog novca.

Cijene mjesečnih pretplata za postpejd korisnike neće se povećavati, naveli su.

Isto su u svojim obavještenjima prethodnog mjeseca naveli i operateri M:Tel i HT Eronet.

 

 

 

(Klix.ba)

3 komentara

  1. Gamad, svakako već tjeraju ljude da dopunjavaju račun redovno, svaku mjesec, da nebi bio deaktiviran, i sad još hoće da uzimaju Marku da računa. Ali tako nam i treba kad u državi imamo monopol, monopol u RS, i monopol u Federaciji.
    Stoka ne zaslužuje bolje! Trebalo su udariti cenera mjesečno, mi bi i dalje plaćali, zato što je naše, Srpsko… 🙄

  2. Ako su to htjeli uvesti onda su trebali ukinuti period vazenja dopune ovako su me samo isprovocirali da smanjim potrosnju bar za 4km mjesecno tako sto cu vise koristiti vpv pozive umjesto obicnih. To ce biti moj odgovor njima

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime