spot_img
spot_img

Oluja u Bijeljini napravila višemilionsku štetu

spot_img
spot_img

Višemilionska šteta nastala je u Bijeljini usljed olujnog nevremena koje je zadesilo i ovaj grad, potvrdio je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

On je građane pozvao na strpljenje, a sve nedležne ekipe od sinoć pokušavaju normalizovati stanje na terenu.

Posljednje informacije kazuju da su 22 osobe povrijeđene, od kojih su dvije teže.

Petrović kaže da se šteta ogleda u uništenim krovovima i ostalim dijelovima kuća i objekata, električnim kvarovima, zakrčenim putnim pravcima te uništenim usjevima, odnosno povrtarskim i voćnim kulturama, zatim plastenicima.

Veliki broj putnih pravaca je sinoć bio blokiran usljed oborenih stabala, a u prekidu je bilo i snabdijevanje električnom energijom.

“Ekipe Komunalca i Vatrogasne jedinice su već na terenu i počelo je raščišćavanje putnih pravaca. Molim sve građane za strpljenje jer u svim seoskim mjesnim zajednicama i na teritoriji grada je veliki broj putnih pravaca blokiran i potrebno je vrijeme za krčenje i raščišćavanje svih puteva. Sutra idemo u obilazak terena, zbiraćemo štetu koja je već je sada jasno višemilionska”, kazao je sinoć prvi čovjek Bijeljine.

Naveo je da će u gradu biti proglašeno stanje elementarne nepogode, a nadležni će napraviti plan za dalje djelovanje, zaključivši da će ovo biti teška godina za sve Bijeljince.

Vukosavlje

Nevrijeme koje je juče zahvatilo opštinu Vukosavlje oštetilo je više od 100 stambenih objekata, brojne saobraćajnice, a skinut je i krov sa zgrade Osnovne škole u Pećniku, rekao je Srni načelnik opštine Borislav Rakić.

Rakić, koji je komandant štaba Civilne zaštite, rekao je da srećom niko nije povrijeđen.

“Pričinjena šteta na objektima i infrastrukturi iznosi više stotina hiljada KM”, istakao je Rakić.

On je naveo da ekipe rade na raščišćavanju puteva, a za sutra je najavio sjednicu štaba Civilne zaštite.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img