spot_img
spot_img

Одржан протест опозиције у Бањалуци

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У Бањалуци је вечерас одржан протест у организацији опозиционих партија из Републике Српске, због сумњи опозиције у одређене изборне неправилности.

У Бањалуку су грађани стигли из свих крајева Српске, окупили се у Парку Младен Стојановић и потом прошетали до Трга Крајине гдје су им се обратили опозициони лидери.

Предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић поручио је да „нема прекрајања изборне воље грађана“ и истакао да „хоће да се отворе фамозне вреће и да се установи истина“.

-Хајде да цијела Српска каже да је предсједник Републике Српске Тривић Јелена. Дошли су наши пријатељи из цијеле Српске. Велика захвалност народној полицији која је издржала притисак и није забранила овај скуп – рекао је Бореновић.

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић поручила је „да крађу никада признати неће“.

-Нисам покрадена ја већ народ Републике Српске– рекла је Тривићева и захвалила грађанима „јер су изашли вечерас да бране уставни поредак Српске“.

– Трајаће ова борба. Ја немам право да будем уморна и да одустанем. Немам право да се повучем и нећу им се повући – рекла је Тривићева.

Тривићева истиче да су „поднијели низ пријава због изборне крађе“, а да је „вечерашње окупљање чин слободне воље грађана“.

Додала је да ће „искористити сваку могућност у доказивању истине“.

– Живјела Република Српска – поручила је Тривићева.

Замјеник предсједника СДС-а Милан Радовић рекао је да су се „окупили овдје због Јелене Тривић како би одбранили гласове које је она добила“.

-Овдје се брани воља народа. Желим да им поручим да смо прошетали јер нико не може зауставити народ и борбу за правду – рекао је Радовић.

Предсједник Листе За правду и ред Небојша Вукановић нагласио је да никада неће издати подршку народа.

Обратио се и Кристијану Шмиту који је рекао да су на изборима биле само мање неправилности.

– Иди у Њемачку. Аусвајс! – поручио је.

Рекао је да ће се „за правду борити блокадом путева, ауто-путева, ако треба“.

– Раније сам рекао спреман сам 13 дана бити у притвору. Сада вам кажем, можете ми дати 30 дана притвора, али ме нећете зауставити. Нека буде борба непрестана – поручио је Вукановић.

Присутнима су се обратили и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, члан Предсједништва СДС-а Милан Миличевић, градоначелник Бањалуке и предсједник башњалучкох Градског одбора ПДП-а Драшко Станивуковић, те посланик СДС-а у Народној скупштини Српске Дарко Бабаљ.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је током одржавања скупа да, према процјенама, скупу присуствује око 2.500 учесника, док Бореновић тврди да их је 30.000.

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић, Бранислав Бореновић и Јелена Тривић јуче су Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ предали захтјев за поновно бројање гласова за предсједника Српске.

У трци за предсједника Републике Српске, на основу 97,28% одсто обрађених бирачких мјеста води кандидат СНСД Милорад Додик са освојених 287.662 гласа, односно 48.18 одсто. Јелена Тривић освојила је 259.326 гласа или 43.43 одсто.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img