spot_img
spot_img

Одржан митинг “Отаџбина зове”: Бранимо оно што је народ одлучио 2. октобра

spot_img
spot_img

Вечерас бранимо оно што је наш народ одлучио 2. октобра. Показујемо да ћемо живјети онако како ми желимо, а не како желе они који су против Републике Српске, поручено је са великог народног митинга “Отаџбина зове” који је у организацији владајуће коалиције окупљене око СНСД-а вечерас одржан на Тргу Крајине у Бањалуци.

Лидер СНСД-а Милорад Додик поручио је окупљенима на народном скупу “Отаџбина зове” у Бањалуци да „Српска има снагу да се одупре онима који би мијењали наш начин живота“.

-Није ово народ који је спреман да би изгуби своју слободу, показали смо да смо водили Српску на прави начин, нисмо дозволили да изгуби стечена права – рекао је.

Додик је истакао да он, СНСД и његови коалициони партнери већ 12 пута побјеђују у Српској.

-Нисмо се уморили и побиједићемо опет. Имамо снагу да се одупремо онима који би мијењали наш начин живота, то је бит онога за шта се ми боримо – истакао је Додик.

Он је рекао да ће бити ту све док народ каже да треба да буде.

-Ми нисмо народ који мрзи, који хоће нешто што није његово, Српска је земља која се воли – рекао је Додик.

Додао је да не треба нико да га брани, већ само да га бира народ.

-И зато сам овдје. Никада нећу покушати мимо народне воље то да учиним – рекао је Додик.

Он је навео да му је више стало до људи који су вечерас на Тргу, него до било кога са стране који нешто намјерама овдје да уради.

-Нећемо туђе. Република Српска ће остати, она је никаада која неће посути сјеме мржње, није ово БиХ која неће српски народ. Нисмо дозволили да изгубимо наша права -рекао је Додик.

Додао је да “хоће да нам забране заставу Србије и нашу заставу, а хоће да нам наметну неку њихову жуту никакву”.

-Лажу да неће ништа Српској, сваки дан желе нешто да нам ураде, па нам поручују да можемо отићи гдје хоћемо и да понесемо на ципелама, а ми им кажемо отићи ћемо, али ћемо понијети 49 одсто наше земље – рекао је Додик.

Рекао је да вјерује у идеал независне Републике Српске.

-Много смо изгубили, морамо да останемо окупљени. Они који су овдје били прије 10-ак дана, треба да поштују. Ја не поштујем њихове вође, ја сам слуга народа. Раније су говорили да сам амерички, па руски човјек, а ја им кажем ја сам човјек српског народа и Републике Српске. Ја волим Републику Српску зато што у њој живи частан народ – рекао је Додик и своје обраћање завршио ријечима: “Живјела Република Српска, живјела Србија, живио читав српски народ.”

-Ми смо имали изборе 2. октобра и тамо показали шта је воља народа, а онда је нелегални ЦИК одлучио да оне који су легално изабрани склони у страну и да ради по налогу опозиције – изјавила је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић .

Цвијановић је истакла да је народ бирао и њу и Милорада Додика и све партије које годинама раде за Републику Српску.

– Овдје смо и да поручимо нелегалној Централној изборној комисији да ако нас је овдје 50.000 онда ће пред вратима ЦИК-а бити 100.000 зато што сте одлучили да крадете наше гласове и да први пут бројите и пребројавате гласове у Сарајеву јер је то тражила издајничка опозиција. Требамо да чувамо Српску и оно што нам је дала, а то је право на живот, слободу и да будемо изабрани како народ Српске то хоће, а не како хоће они који сједе у амбасадама – поручила је Цвијановић.

 

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img