Odluka po hitnom postupku: Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za dionicu auto-puta Vukosavlje-Brčko

- Reklama -

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić izjavila je Srni da je Vlada Srpske utvrdila Predlog odluke o usvajanju dela Plana parcelacije za auto-put i gasovod deonice Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača po skraćenom postupku za deonicu Vukosavlje-Brčko, čijim usvajanjem će biti stvoreni preduslovi za rešavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju auto-puta.

– Usvajanjem ove odluke biće stvoreni preduslovi za sprovođenje efikasnog postupka eksproprijacije i pribavljanje zemljišta u što kraćem vremenskom roku za strateški infrastrukturni objekat Republike Srpske – poručila je Golićeva, piše Srna.

- Reklama -

Ona je pojasnila da je donošenje ove odluke po hitnom postupku potrebno da bi na vreme bili stvoreni preduslovi za blagovremenu i uspešnu realizaciju projekta, odnosno da bi što pre postojao usvojen planski dokument čime bi bilo sprečeno pomeranje postavljenih rokova za realizaciju projekta.

Golićeva je naglasila da auto-put koji će povezati Banjaluku i Beograd predstavlja strateški infrastrukturni projekat Republike Srpske, koji je od opšteg interesa i koji će omogućiti bolju povezanost Srpske sa Srbijom, kao i bolju povezanost teritorije Republike Srpske.

Nacrt dokumenta bio je izložen na javni uvid od 27. septembra do 12. oktobra 2019. godine u prostorijama jedinica lokalne samouprave Vukosavlje, Modriča, Šamac, Pelagićevo, Donji Žabar i Bijeljina, kao i u prostorijima Narodne skupštine Republike Srpske.

Golićeva je rekla da je u toku javnog uvida pristigao znatan broj opravdanih primedbi i sugestija na nacrt dokumenta za deonicu Vukosavlje–Brčko, koje je Ministarstvo analiziralo i utvrdilo potrebu izmene planskog rešenja.

– Otklanjanje tih primedbi podrazumevalo je značajnije izmjene dela plana za deonicu Vukosavlje–Brčko, te je izmenjeni nacrt plana stavljen na ponovljeni javni uvid od 9. jula do 23. jula ove godine u opštinama Vukosavlje, Modriča, Šamac, Donji Žabar i Pelagićevo – rekla je Golićeva.

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime