spot_img
spot_img

Odjeci prodaje Gradskog stadiona u Ugljeviku: Zvijezda zasijala, a Rudar se gasi?

spot_img
spot_img

Predsjednik Zvijezde 09 i vlasnik etno-sela Stanišići Boris Stanišić kupio je Gradski stadion u Ugljeviku na licitaciji koju je raspisao Osnovni sud u Bijeljini.

Tako je prvi stadion u BiH koji je dobio dozvolu da bude domaćin međunarodnih utakmica otišao “na bubanj” zbog nagomilanih dugova FK Rudar Ugljevik. Svojevremeno dvostruki osvajač prvenstva Republike Srpske već godinama je u finansijskoj krizi, a kako su naveli u ovom klubu, ovakav rasplet mogao bi biti konačna potvrda da klub više neće postojati. “Rudari” su trenutno posljednji na tabeli Treće lige, grupa istok, sa minimalnim šansama da izbore opstanak i bez terena na kojem će igrati u budućnosti.

– Ovo je veliki udarac. Veoma smo razočarani što je do ovoga moralo doći, a pogotovo je sramota, jer se nikad nije desilo da bilo koji klub na ovakav način ostane bez stadiona. Ovo je toliko težak udarac da ćemo se teško oporaviti i, kako sada stvari stoje, klub će se ugasiti – poručili su iz Rudar Ugljevika.

Sudski postupak pokrenula je “Elektro-Bijeljina” zbog duga za električnu energiju od oko 240.000 maraka, ali će, po svemu sudeći, od prodaje stadiona biti namiren dug od 800.000 maraka prema Poreskoj upravi.

S druge strane, stadion kapaciteta 5.000 sjedećih mjesta trebalo bi da bude odskočna daska za Zvijezdu 09 koja će, prema Stanišićevim riječima, u narednom periodu “napasti” ulazak u Premijer ligu.

– Mislio sam da je u boljem stanju i moraćemo da uložimo još novca u rekonstrukciju. Teren je katastrofalan, mnogo je smeća oko stadiona, a moraćemo promijeniti i sve stolice. Ipak, sada možemo da razmišljamo o Premijer ligi – rekao je Stanišić koji će u posjed stadiona doći tek za mjesec.

On je istakao da želi nastaviti saradnju sa ljudima u klubu iz Ugljevika i želi da ulaže u omladinski školu, a plan je da u Rudaru budu mlađi igrači koji bi se razvijali za prvi tim Zvijezde.

– To bi bila višestruka korist za oba kluba. Želimo u elitu i već smo počeli da pravimo planove i ekipu sa kojom ćemo prvo napasti titulu prvaka RS – rekao je Stanišić.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img