spot_img
spot_img

Odbojkašica “izbačena” iz reprezentacije BiH, a već odustala od igranja za “zmajice”

spot_img
spot_img

Mnogo prašine u bh. sportskoj javnosti podigla je objava bivše reprezentativke BiH, Ivane Radović, koja je na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj je sa šubarom i kokardom, te pokazuje tri prsta.

“Potomak vojvode Đujića”, stoji u njenoj objavi koja je izazvala lavinu mahom negativnih komentara.

Ivana Radović u izjavi za SrpskaInfo rekla je da svojom objavom nije željela nikoga povrijediti i da joj je Momčilo Đujić predak sa kojim se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom.

“Vojvoda Đujić mi je predak i sa njim sam se poistovjetila prije svega kao sa pravoslavnim sveštenikom. Nisam htjela nikoga da povrijedim. Dres BiH sam nosila od pionirki pa sada do seniorki i ne znam da li ću ponovo igrati”, rekla je Radovićeva.

Vrlo brzo reagovao je i Odbojkaški savez BiH koji je donio odluku da Ivana Radović u budućnosti više neće pozivana u reprezentaciju BiH.

“Imali smo telefonske konsultacije između članova Upravnog odbora, predsjednika, potpredsjednika, svih kojih se tiče odbojkaška reprezentacija BiH. Ona je izbgubila status reprezentativke”, rekao je za Mondo generalni sekretar Adnan Talić.

Odbojkašica iz Gacka je, međutim, prije ovog slučaja prestala da igra za BiH, tačnije nije se odazvala posljednjem pozivu u reprezentaciju BIH.

“Nije se odazvala na proteklo okupljanje reprezentacije niti je dostavila valjanu dokumentaciju kojom bi opravdala svoje odsustvo. Samim tim Ivana Radović nema status odbojkaške reprezentativke BiH. Stav većine članova Upravnog odbora je takav ona više neće biti pozivana u žensku seniorsku odbojkašku reprezentaciju”, potvrdio je Talić.

Na pitanje da li je onda razlog izbacivanja iz reprezentacije posljednja objava ili neodazivanje generalni sekretar OSBIH je odgovorio:

“Upravni odbor će se uskoro sastati i oglasiti. Nakon toga ćete dobiti informacije. Razloga je više – i ovaj istup, a i odnos prema reprezentaciji iz ranijeg perioda”.

Dok generalni sekretar Adnan Talić kaže da je OSBIH donio odluku da ona više ne bude pozvana, Ivana Radović je u međuvremenu potvrdila da je sama već ranije odlučila da ne igra više za reprezentaciju BiH.

“Definitivno sam odlučila da ne želim više da budem dio selekcije BiH. Hoću da kažem i to da sam odigrala Zlatnu ligu i nakon toga nisam mogla igrati kvalifikacije za EP jer sam imala povredu ramena. Svi su to znali i niko mi i nije tražio bilo kakvo opravdanje”, rekla je Radovićeva i stavila “tačku na i” na ovu priču o reprezentaciji BiH.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img