Odbijena žalba: Uroš Vojnović i definitivno isključen iz SDS-a

Srpska demokratska stranka ulazi u Narodnu skupštinu Republike Srpske kao opozicija, odlučeno je danas na sjednici Glavnog odbora ove stanke.

Današnja sjednica okarakterisana je kao ključna za budućnost SDS-a, jer je Glavni odbor čekalo mnogo važnih odluka.

- Reklama -

“Gradski odbor SDS-a odbacio je žalbe isključenih članova iz te stranke – Obrena Petrovića, Kostadina Vasića i Uroša Vojnovića”, rekao je Govedarica za BN TV.

Govedarica je rekao da će van snage biti stavljeni i zaključci Gradske organzacije SDS-a u Doboju, te da će Gradski odbor SDS-a Doboj biti raspušten, jer je radio u suprotnosti sa statutom stranke. Radi se o zakljčcima koje je donio dobojski SDS o učešću tzv. Obrenove grupe u Vladi RS.

“Koalicije sa SNSD-om nema. SDS neće prevariti svoje birače. Što se tiče djelovanja na nivou zajedničkih institucija, Srpska demokratska stranka će podržati sve ono što je u interesu Republike Srpske i biće protiv svega onoga što je usmjereno protiv Srpske”, kazao je Govedarica.

On je rekao da će Glavni odbor SDS-a donijeti i oduku o statusu dvojice poslanika sa liste SDS-a u NS RS iz Doboja, a koji su se izjasnili da će biti nezavisni poslanici i da će podržati skupštinsku većinu predvođenu SNSD-om.

 

 

 

 

(rtvbn.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime