Odbijen prijedlog za produženje pritvora Dejanu Kostiću

Osnovni sud u Banjaluci odbio je prijedlog banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva da bude produžen pritvor Dejanu Kostiću (29) iz ovog grada, osumnjičenom za fizičko i psihičko zlostavljanje dvadesettrogodišnjaka i dvadesetčetvorogodišnjaka, te dao nalog da bude pušten na slobodu.

Iz Službe za odnose sa javnošću Osnovnog suda u Banjaluci Srni je rečeno da je prijedlog za produženje pritvora Kostiću Okružno javno tužilaštvo zatražilo 23. maja.

- Reklama -

Osnovni sud u Banjaluci je 30. aprila odredio pritvor u trajanju od mjesec dana Kostiću, zbog, kako je navedeno, razloga za pritvor predviđenih Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske.

Kostić je osumnjičen za produženo krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa produženim krivičnim djelom neovlašteno fotografisanje počinjena od 24. do 26. aprila na štetu lP.P. i N.S. iz Banjaluke.

On je osumnjičen da je 24. aprila u ugostiteljskom objektu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka, a 26. aprila u automobilu fizički i psihički zlostavljao dvadesetčetvorogodišnjaka.

Iz Policijske uprave Banjaluka ranije je navedeno da je osumnjičeni D.K. uhapšen 28. aprila nakon što je identifikovan na snimku objavljenom na društvenim mrežama, koji je prenesen i u medijima.

Na snimku se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime