spot_img
spot_img

Od spomenika srpskim žrtvama napravili štenaru

spot_img
spot_img

Nakon što je udruženje “Jadovno 1941.” objavilo fotografiju na kojoj se vidi da je uz spomenik srpskim žrtvama u Garavicama kod Bihaća “neko improvizovao štenaru”, što je osudio i predsjednik RS Milorad Dodik, za to je saznao i premijer USK Mustafa Ružnić, koji je poručio da će riješiti problem.

“Ono što bude sa naše strane, poduzećemo mjere koje trebamo poduzeti. Ne možemo se ne poštovati”, rekao je Ružnić za N1.

Podsjećamo, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik najoštrije je osudio skrnavljenje spomenika.

“Najoštrije osuđujem skrnavljenje spomenika u Garavicama, kod Bihaća, koji je podignut srpskim žrtvama koje su ustaše pobile tokom Drugog svjetskog rata. Ovo je još jedan u nizu pokušaja da u Federaciji BiH unište spomenike koji govore o srpskim stratištima na tom području”, napisao je Dodik na “Twitteru”.

Dodik zahtijeva od nadležnih institucija da istraže ovaj vandalski čin i najoštrije sankcionišu odgovorne.

Spomenik u spomen području u Garavicama kod Bihaća podignut u znak sjećanja na srpske žrtve koje su ustaše ubile tokom Drugog svjetskog rata, a uz njega je napravljeno improvizovano sklonište za pse.

Početkom Drugog svjetskog rata 1941. godine, ustaše su u Garavicama izvršile masovan pokolj u kojem je ubijeno više od 12.000 srpskih civila.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img