spot_img
spot_img

Од 1. јануара ниже цијене позива у БиХ

spot_img
spot_img

Регулаторна агенција за комуникације (РАК) БиХ дала је сагласност „Телекому Српске“, „БХ телекому“ и „Хрватским телекомуникацијама“ да од 1. јануара смање цијене позива према бројевима мобилних мрежа других оператера у БиХ и терминирања националних позива у мобилне мреже.

Телеком оператери су ускладили цјеновнике након спроведене анализе тржишта којим су утврђене цијене терминације /завршавања/ националних позива у мобилне мреже БиХ, а РАК је у новембру дао сагласност на измјене цјеновника.

“Телеком Српске” је цијене услуга у фиксној телефонији у националном телефонском саобраћају /позиви према осталим мрежама у БиХ/ смањио са 0,25 КМ по минуту на 0,243 КМ по минуту без ПДВ-а, саопштено је из РАК-а.

“БХ Телеком” је цијене позива према бројевима мобилних мрежа других оператера у БиХ за кориснике тарифних пакета “Бизфон 30”, “ИСДН БРА фон осам” и “ИСДН БРА бизфон 20” смањио са 0,25 КМ по минуту на 0,243 КМ по минуту без ПДВ-а.

За кориснике тарифних пакета “БХ телекома” – “Бизфон 50”, “ИСДН БРА фон 23” и “ИСДН БРА бизфон 50” цијене су смањене са 0,225 КМ по минуту на 0,219 КМ по минуту без ПДВ-а.

У оквиру понуде Ај-пи центрекс услуге, цијена позива према бројевима мобилних мрежа других оператера у БиХ смањена је са 0,23 КМ по минуту на 0,223 КМ по минуту без ПДВ-а, а за кориснике мултимедијалних пакета са 0,25 КМ по минуту на 0,243 КМ по минуту без ПДВ-а.

Када је ријеч о “Хрватским телекомуникацијама”, за приватне кориснике “Основног тарифног модела”, “Бејзик”, “Супер 50”, “Супер 50 плус”, “Бизнис”, “Бизнис про”, “Хоумбокс бејзик”, “Хоумбокс”, “Хоумбокс супер”, те за припејд услуге и јавне телефонске говорнице цијена позива према другим мобилним мрежама у БиХ смањује се са 0,25 КМ по минуту на 0,236 КМ по минуту без ПДВ-а.

За пословне кориснике “Основног тарифног модела”, “Супер 50”, “Супер 50 плус”, “Бизнис”, “Бизнис про”, “Офисбокс бејзик”, “Офисбокс” цијена позива према другим мобилним мрежама у БиХ смањује се са 0,25 КМ по минуту на 0,236 КМ по минуту без ПДВ-а.

За пословне кориснике Нет фон пакета цијена за позиве према другим мобилним мрежама у БиХ смањује се са 0,22 КМ по минуту на 0,206 КМ по минуту без ПДВ-а.

 

 

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img