spot_img
spot_img

Објављено шта све од имовине има Бисера Турковић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Центар за истраживачко новинарство (ЦИН) је објавио податаке о имовини Бисере Турковић, министра иностраних послова у Савјету министара БиХ.

У извјештају ЦИН-а се наводи да је Турковић власница пет кућа у БиХ и два стана у Хрватској и Аустралији, а синови јој посједују још три некретнине у Сарајеву.

“Она је 2008. године од Општине Стари Град откупила стан од скоро 120 квадрата плативши га цертификатима 15.400 КМ. Четири године касније га је продала по једанаест пута већој цијени – за 180 хиљада марака. Потом је купила двије куће у Сарајеву које вриједе скоро пола милиона марака, те је власница још двије у Фојници и једне у Стоцу. Ове некретнине простиру се на скоро дулум и по земље”, наводе новинари ЦИН-а.

Према истим информацијама, њена посљедња плата амбасад у Катару износила је преко девет хиљада марака, а уз то је имала приходе од око четири хиљаде марака за издавање некретнина.

“Турковић је током каријере редовно имала ангажмане као предавач на универзитетима у БиХ, Европи и свијету. Посједује два возила Porsche Cayenne i “Volkswagenov” Комби, наведено је из ЦИН-а.

Након именовања на мјесто министра није хтјела говорити за ЦИН.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img