Obilježen Dan Republike Srpske u Brčko Distriktu

U Brčkom je danas održan svečani prijem povodom Dana Republike Srpske. Domaćin slave bila je predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

Svečanost obilježavana Dana Republike Srpske u Brčkom započela je polaganjem vijenaca na Spomeniku srpskim braniocima Brčkog, a vijence su položili rukovodstva izvršne i zakonodavne vlasti RS-a i srpski predstavnici u vlasti Brčko Distrikta. Nakon toga, prisutnima su se obratili Željka Cvijanović i gradonačelnik Siniša Milić.

„Prisustvo ovolikog broja ljudi ovdje definitivno pokazuje čvrstu vezu Republike Srpske i njenih državljana koji žive na prostoru Brčko Distrikta. Mi smo, upravo, pokazivali svoj odnos prema građanima koji žive ovdje, ali od toga su vidjeli korist i drugi narodi odnosno oni koji pripadaju drugom entitetu“, kazala je Cvijanović i dodala da je Republika Srpska, kroz jeftiniju cijenu struje i druge projekte, Brčko Distriktu donirala oko 30 miliona maraka.

- Reklama -

Gradonačelnik Brčko Distrikta, Siniša Milić, kazao je da je RS treba štititi i interese druga dva naroda koji žive u Brčkom i dodao da Srbima niko ne smije osporavati pripadnost i osjećaj prema Republici Srpskoj.

„Dan Republike Srpske obilježavamo ovdje zato što smo svjesni da skoro polovina stanovništva Brčko Distrikta osjeća Republiku Srpsku kao svoju i želi da na ovaj način pokaže privrženost ideji Republike Srpske i što srpsko stanovništvo ovdje Republiku Srpsku osjeća kao svog zastupnika“, poručio je Petar Đokić, ministar u Vladi Republike Srpske.

Obilježavanju Dana Republike Srpske u Brčkom prisutvovali su mnogobrojni predstavnici javnog i političkig života Republike Srpske i Brčko Distrikta, boračkih udruženja, kao i Srpske pravoslavne crkve.

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime