NPRS: Nagradu sa Susreta u Brčkom doniraćemo djeci s intelektualnim poteškoćama

Ovogodišnji Susreti pozorišta/kazališta BiH u Brčkom ostaće upamćeni po tome što su svi učesnici odbili da učestvuju u takkmičarskom dijelu programa, jer je predsjednik žirija bio glumac Branislav Lečić.

Ipak, organizatori su odlučili da ispoštuju proceduru i proglase pobjednike, kao i da isplate vrijedne novčane nagrade onima koji su ih osvojili. Među njima je i Narodno pozorište Republike Srpske, kome je pripala nagrada za najbolju predstavu.

- Reklama -

Iz NPRS su se oglasili saopštenjem u kome kažu da će novčani iznos nagrade preusmjeriti u humanitarne svrhe.

„Na 38. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčko distriktu BiH, održanim od 18. do 26. novembra 2021. godine, Narodno pozorište Republike Srpske izvelo je predstavu „Derviš i smrt“. Zbog atmosfere koja je pratila ovogodišnje Susrete, ostali smo pri stavu da naša predstava bude izuzeta iz procesa žiriranja.

Žiri publike donio je odluku po kojoj je predstava „Derviš i smrt“ najbolja predstava u cjelini. Iako smo se do kraja zalagali za svoj stav, Direkcija Susreta dodijelila nam je sredstva u iznosu od 5.000 KM, zbog obaveze da sredstva iz budžeta Distrikta namijenjena za nagradni fond moraju biti utrošena do kraja 2021. godine.

Odlučili smo da ta sredstva usmjerimo kao našu podršku humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama, što je cilj ovogodišnje, dvanaeste po redu kampanje“, stoji u saopštenju koje je potpisala v.d. direktora Dijana Grbić.

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime