НПРС: Награду са Сусрета у Брчком донираћемо дјеци с интелектуалним потешкоћама - nula49.com
spot_img
spot_img

НПРС: Награду са Сусрета у Брчком донираћемо дјеци с интелектуалним потешкоћама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Овогодишњи Сусрети позоришта/казалишта БиХ у Брчком остаће упамћени по томе што су сви учесници одбили да учествују у таккмичарском дијелу програма, јер је предсједник жирија био глумац Бранислав Лечић.

Ипак, организатори су одлучили да испоштују процедуру и прогласе побједнике, као и да исплате вриједне новчане награде онима који су их освојили. Међу њима је и Народно позориште Републике Српске, коме је припала награда за најбољу представу.

Из НПРС су се огласили саопштењем у коме кажу да ће новчани износ награде преусмјерити у хуманитарне сврхе.

„На 38. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчко дистрикту БиХ, одржаним од 18. до 26. новембра 2021. године, Народно позориште Републике Српске извело је представу „Дервиш и смрт“. Због атмосфере која је пратила овогодишње Сусрете, остали смо при ставу да наша представа буде изузета из процеса жирирања.

Жири публике донио је одлуку по којој је представа „Дервиш и смрт“ најбоља представа у цјелини. Иако смо се до краја залагали за свој став, Дирекција Сусрета додијелила нам је средства у износу од 5.000 КМ, због обавезе да средства из буџета Дистрикта намијењена за наградни фонд морају бити утрошена до краја 2021. године.

Одлучили смо да та средства усмјеримо као нашу подршку хуманитарној акцији „С љубављу храбрим срцима“, за набавку превозних средстава за дјецу са интелектуалним тешкоћама, што је циљ овогодишње, дванаесте по реду кампање“, стоји у саопштењу које је потписала в.д. директора Дијана Грбић.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img