spot_img
spot_img

Новинарка “Журнала” диплому средње медицинске школе стекла за 17 дана

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Диплому Средње медицинске школе из Санског Моста која је призната у цијелој БиХ и Европској унији, новинарка “Журнала” стекла је за двије седмице. Посредник тражио 2500 марака за хитну диплому. У документима наведено да је преквалификација трајала двије године. Диплома формално издата прије него је новинарка и предала документацију.

Без присуства иједном часу, за свега седамнаест дана, у празничном периоду, новинарка магазина zurnal.ba завршила је средњу медицинску школу врлодобрим успјехом.

Документе је предала 20. децембра 2018. године. Овјерену диплому, свједоџбе за сва четири разреда средње школе добила је 3. јануара ове године на своје име и презиме.

На дипломи Медицинске техничке школе из Санског Моста пише да је ученица Азра Омеровић уписала “преквалификацију” 22.11.2016. године, те да је успјешно окончала школовање 15.11.2018. године, односно мјесец дана прије него је и предала “потребну документацију”. У свједоџбама пише да је успјешно полагала анатомију и физиологију, хигијену са здравственом заштитом, микробиологију, медицинску психологију, заразне болести, патологију, хирургију, фармакологију, те да је, притоме, “одрадила” и практичну наставу.

Прича започиње средином децембра. Журнал је добио у посјед документацију полицијских и правосудних агенција у којима је наведено како се на подручју ФБиХ продају дипломе средњих школа, те како је, мање-више, све у директној вези са Центром за образовање из Широког Бријега, иза којег стоје бизнисмени блиски ХДЗ-у БиХ. У документацији која је у посједу наведеног портала, наведено је да су новцем из Широког осниване средњошколске и високообразовне институције широм ФБиХ, те да се у тим установама издају сумњиве дипломе. Наведена су имена посредника који су дјеловали у одређеним градовима и који су за новац набављали тражене дипломе. За сарајевску регију био је задужен Сенад Пехливановић из Фојнице.


(zurnal.info)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img