spot_img
spot_img

Нови стари пут Брчко-Рача заобилази Бијељину

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Возачи који из Брчког крену пут Србије по завршетку обнове регионалног пута Вршани-Рача, која тече планираном динамиком, неће више морати да пролазе кроз центар Бијељине, чиме ће скратити километражу и избјећи саобраћајне гужве.

Ријеч је о пројекту “Путева РС” вриједном око два милиона КМ, а радови су повјерени предузећу “Бијељина пут”, чији су радници реконструкцију почели прије мјесец.

Како кажу у овом предузећу, прва дионица пута, од Доњег Црњелова до Батковића, у дужини од 1.500 метара је завршена, док је на правцу Остојићево-Бродац у току насипање пута, након чега слиједи асфалтирање.

– Планирана је реконструкција 6.000 метара овог регионалног пута, а ако се настави овим темпом радити, узимајући у обзир и могуће временске неприлике, радови би требало да буду завршени до краја новембра – казали су у овом предузећу.

Мјештани су задовољни јер ће након двије деценије коначно бити завршен “пријеки пут” који повезује Брчко са Рачом.

Постојећи пут до сада су ријетки користили, углавном мјештани, јер је у катастрофалном стању. Возачи који су се и усудили да до Раче иду ови путем возили су слалом избјегавајући рупе, којима се не зна број.

Предсједник Савјета бијељинске мјесне заједнице Вршани Недељко Мићић истакао је да ће се обновом ове дионице, осим безбједније вожње и мање километраже за возаче, растеретити и саобраћај на путу Брчко-Бијељина-Рача.

– Осим тога, исправљањем моста на овом путном правцу биће уклоњено уско грло, гдје је било много саобраћајних несрећа – рекао је Мићић и додао да ће возачи реконструисаним путем возити десетак километара мање него сада, када пролазе кроз град. Мићић је истакао да се надају да ће нови асфалт бити квалитетнији од старог, који је стално крпљен.

Уговор

Уговор са овим извођачем радова потписан је још 2015. године, али није било услова да се тада и реализује.

– У оквиру изградње пута и пресвлачења, те проширења пута до пет и по метара, обухваћени су и радови на мосту, вриједни око 350.000 КМ – казали су у “Путевима РС”.

 

 

 

(glassrpske.com/infobijeljina.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img