Bijeljina: Novi protesti zbog oslobađanja ubice Saše Pantića

Porodica ubijenog Aleksandra Pantića i danas je organizovala mirni protest ispred zgrade Okružnog suda u Bijeljini zbog oslobađujuće presude za ubistvo koje se dogodilo 15. septembra 2018. godine. Ko štiti ubice Saleta Pantića, pitanje je koje postavljaju i poručuju da nikada neće odustati od borbe za pravdu.

– U institucije RS više ne vjeruje, kaže sestra ubijenog Saleta, Aleksandra Pantić, ali drži je nada da se mirnim protestima institucije mogu natjerati da rade odgovorno svoj posao.

Oslobađajuća presuda za ubistvo je sramna i veliko razočarenje za porodicu, a istraga u vezi sa ubistvom njenog brata od samog početka bila je traljava, kaže Aleksandra:

“Sama ta šipka na kojoj se nalazi samo DNK mog brata. To u neku ruku da nije žalosno bilo bi smiješno. Druga stvar, i druga motka, drvena motka koja je pronađena, na jednoj strani se nalazi DNK jednog od optuženih Marka Zarića, na drugoj strani se nalazi krv Aleksandra Pantića. Međutim, to nije ta motka kojom je ubijen jer neki parametri ne odgovaraju ranama koje su nanesene, tako da i to otvara jedno novo poglavlje odakle ta motka i kako je dospjela ta krv moga brata na tu motku kojom on nije ubijen”.

Ubistvo Aleksandra Pantića pokazalo je kao društvo nismo tolerantni, da ne trpimo različitosti, kaže Aleksandra i postavlja pitanje:

“Je li treba da dođemo do nekog momenta da ćemo se ubijati zbog različite boje očiju. Ja sam roditelj drugačijeg djeteta i ja posebno osjećam odgovornost. Moje dijete je porpilično drugačije od ostale djece. Ja ne želim da neko ubije moje dijete zato što je drugačije, još manje da moje dijete ubije nekog zato što je drugačije”.

Sve ovo vrijeme Okružno tužilaštvo i sud ćute, a porodica još nije dobila pisanu presudu sa obrazloženjem.

“Čekamo presudu pa ćemo da vidimo prvo šta piše u presudi, kako je obrazložena presuda. Sve ostalo je na tužilaštvu. Tužilaštvo je to koje ima pravo da uloži žalbu. Mi kao oštećeni nemamo, tako da nadam se da će tužilaštvo shvatiti svoju grešku i naći način da tu grešku ispravi”, kaže Aleksandra.

Aleksandar Pantić ubijen je 15. septembra 2018. godine, na parkingu ispred hotela “Sveti Stefan” u Dvorovima kod Bijeljine, u tuči navijača Partizana i Crvene Zvezde. Za ubistvo su bili optuženi Marko Zarić i Petar Bujinović, ali su presudom Okružnosg suda u Bijeljini oslobođeni krivice.

 

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime