Novi ministar u Vladi ZDK ‘YouTuber’ Arnel KingShisha: Na internetu predstavlja ručno izrađene nargile

Zastupnik SDP-a u Skupštini Vedran Keser ovo imenovanje je popratio pitanjem “šta je to nepotizam, i to institucionalni, ako to nije sastav nove Vlade ZDK?”

Iako je ranije najavljivano da će sin Rame Isaka, predsjednika KO A-SDA i zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, biti predložen za ministra u novoj Vladi ZDK, mnogi su ovu vijest ispratili s podsmijehom koji je trajao sve dok Arnel Isak zaista nije izabran na funkciju ministra prostornog uređenja, prometa i komunikacija i zaštite okoline, piše Oslobođenje.

Zastupnik SDP-a u Skupštini Vedran Keser ovo imenovanje je popratio pitanjem “šta je to nepotizam, i to institucionalni, ako to nije sastav nove Vlade ZDK?”

- Reklama -

Isak je sa svoje 23 godine dokazao da je komunikativan na svom YouTube kanalu na kojem prvenstveno predstavlja ručno izrađene nargile, te se predstavlja kao inovator u ovoj oblasti. Tako je mlađahni Isak izmislio nargilu s okusom nutele, kupusa, a napravio je nargilu i u jupol kanti.

Isak je ekspresno nakon imenovanja pobrisao video materijal sa svog kanala.

Još je štošta Isak uspio sa 23 godine. Završio je Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Trenutno je polaznik postdiplomskog master studija ekonomskih nauka.

Osim što je vlasnik više ugostiteljskih objekata, njegov otac Ramo Isak posjeduje i zaštitarsku agenciju Condor. Mlađi Isak je direktor zaštitarske agencije.

Ramo Isak je kazao da je ovo odluka članova kantonalnih i opštinskih odbora.

(depo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime