Нове лимузине за нове чланове Предсједништва БиХ - nula49.com
spot_img
spot_img

Нове лимузине за нове чланове Предсједништва БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кроз два дана у Предсједништво БиХ стижу три новоизабрана члана, Жељка Цвијановић, Денис Бећиревић и Жељко Комишић.

Генерални секретар ове институције Зоран Ђерић се потрудио да нови мандат започну у новим возилима. Тако је прво прије неколико дана промијенио план јавних набавки за ову годину, а затим наручио три аутомобила вриједна 285.000 марака.

Најскупља лимузина биће плаћена, како наводи Capital.ba, 150.000 марака. Од добављача се тражи да возило има лед свјетла са матриx технологијом, сједишта са лумбалном подршком, затамљена стакла, систем за упозорење о напуштању возне траке и асистенцијом управљања те бројну другу опрему. Остала два аутомобила су значајно јефтинија и за њих ће бити издвојено 70, односно 65.000 марака.

Морају да посједују погон на сва четири точка, кожни мјењач, систем електронске контроле притиска у гумама, паркинг сензоре.

Поред возила, наручене су и нове стилске столице чија је процијењена вриједност, како пише Capital.ba, близу 70.000 марака.

“Столица мора да буде израђена од високо квалитетног храстовог дрвета, а наслон да буде богато стилски украшен и изрезбарен. Предње ноге су стилске, благо извијене према напријед са резбареним украсима на самом врху. Сједиште да је пресвучено платном отпорним на хабање”, стоји у тендерској документацији.

Будућим члановима Предсједништва БиХ стиже и нови канцеларијски намјештај за који ће бити издвојено додатних 68.000 КМ. Биће купљени нови ормари, витрине, радни столови, фотеље.

Конститутивна сједница Предсједништва биће одржана у сриједу, када ће бити положена заклетва. Прва предсједавајућа Предсједништва БиХ биће Жељка Цвијановић.

 

 

 

(capital.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img