spot_img
spot_img

Новалић сазвао састанак: Разговарано о изградњи аутоцесте Тузла-Брчко-Орашје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Премијер Федерације Босне и Херцеговине Фадил Новалић данас је, у сједишту Владе Федерације БиХ у Сарајеву, одржао састанак с премијером Тузланског кантона Кадријом Хоџићем, представницима градова Сребреник и Градачац, те привредницима с подручја Тузланског кантона.

Састанак је одржан на иницијативу премијера Новалића, а у фокусу разговора је била путна инфраструктура, односно пројект изградње аутоцесте Тузла-Брчко-Орашје.

Заједнички став свих учесника данашњег састанка је да се треба наставити с реализацијом овог инфраструктурног пројекта који је од великог значаја за Тузлански кантон, али и цијелу Федерацију БиХ. Кантонална влада и градске управе преузеле су обавезу да приступе изради интегралне саобраћајне студије на основу које ће бити израђена стратегија развоја цестовне мреже Тузланског кантона.

На овај начин ће кантонални и локални представници посебно акцентирати оптималне трасе аутопута које ће сервисирати потребе свих локалних заједница с подручја овог кантона.

“Влада Федерације је опредјељења да се овај пројект реализира и у буџету за ову годину су планирана средства за његову проведбу”, истакао је премијер Новалић.

Премијер ТК Кадрија Хоџић похвалио је иницијативу премијера Новалића.

“Премијер Новалић је био врло агилан да се гради ова аутоцеста и ове приче не би ни било да он није био искрен иницијатор. Радује ме што сви дијелимо исти став, без обзира на политичка опредјељења, а то је изузетан значај овог пројекта за Тузлански кантон”, рекао је премијер Хоџић.

Састанку су присуствовали замјеник министра комуникација и промета Босне и Херцеговине Неџад Бранковић и директор ЈП Аутоцесте ФБиХ Елмедин Володер, те ресорни министри у Влади Тузланског кантона.

 

 

 

(radiosarajevo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img