Ništa novo: BiH opet najbolja zahvaljujući plesnom klubu “Mambo”

Aktuelni državni prvaci Bosne i Hercegovine u latino-američkim plesovima, sportski plesni par Đakomo Lazarini (Giacomo Lazzarini) i Roberta Benedeti (Roberta Benedetti), članovi plesnog kluba Mambo Brčko, nastavljaju da velikim slovima pišu istoriju bh sportskog plesa.

Na juče održanom velikom turniru iz kalendara svjetske sportske plesne federacije, iz kategorije WDSF International, u Bariju, Italija, oni su dominantno osvojili prvo mjesto u konkurenciji više od 90 sportskih parova iz 29 država svijeta i tako nastavili svoj pobjednički niz ove godine.

- Reklama -

U veoma jakoj konkurenciji, i napornom takmičenju koje je trajalo od 14 od 23:45 časova, oni su plesali 4 runde kvalifikacija da bi u finalu pokazali svoju apsolutnu dominaciju jer su od svih 13 sudija dobili najbolje ocjene u finalu u svim plesovima i time potvrdili svoj kvalitet i reputaciju koju imaju.

Zastava Bosne i Hercegovine se zahvaljujući ovom sportskom plesnom paru i plesnom klubu Mambo Brčko visoko vijori širom svijeta na svim dogadjajima gdje se ovaj plesni par pojavi jer svojim kvalitetom i radom potvrđuju kakvo je pojačanje naš grad i država dobila ovim transferom.

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime