Невријеме у Шамцу направило велику штету: За санацију кровова на зградама потребно 420.000 КМ - nula49.com
spot_img
spot_img

Невријеме у Шамцу направило велику штету: За санацију кровова на зградама потребно 420.000 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

За санацију кровова стамбених зграда оштећених у невремену на подручју општине Шамац потребно је 420.000 КМ, рекла је Срни начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић.

Она је навела да је укупна процјењена штета од невремена које је у јулу погодило подручје општине Шамац 10 милиона КМ, а највећу је претрпјело 17 стамбених зграда у којима је око 600 станова.

Михаљчићева је подсјетила да је Скупштина општина Шамац донијела закључак да општина из буџета суфинансира санацију кровова на оштећеним објектима у износу од 30 одсто, што укупно износи 100.000 КМ, који ће бити уплаћени на рачуне заједница етажних власника.

Она је напоменула да су саниране четири кровне конструкције на зградама и да је у току санација крова на шест зграда, док седам заједница етажних власника чека извођаче радова.

– Руководство општине је одмах након невремена одржало састанак са представницима заједница етажних власника које је обавијестило да ће општина учестовати у санацији штете и да је њихова дужност да доставе предрачун – рекла је Михаљчићева, те додала да су након достављених предрачуна установили да је штета на крововима зграда око 420.000 КМ.

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img