Nevažeći od prvog juna: Evo kako možete dobiti validan OSD certifikat

Ambasada Njemčake u BiH sredinom marta izdala je šturo saopštenje u kome se navodi da od 1. juna neće prihvatati OSD certifikate stečene u BiH u slučaju apliciranja za vizu ili drugu dozvolu boravka na teritoriji te zemlje.

Za mnoge građane BiH, koji planiraju sreću potražiti u nekoj od zemalja njemačkog govornog područja, ovo bi mogao biti problem, jer OSD certifikat služi kao potvrda nivoa znanja jezika u slučajevima spajanja porodice, produžavanja vize, trajnog boravka, državljanstvao, posla, ali i za upise na fakultete u Austriji, Njemačkoj ili Švajcarskoj.

Nedugo nakon ovog saopštenja, iz Ambasada Njemačke pojasnili su da će od prvog juna prihvatati isključivo OSD certifikate stečene u Austriji.

Naravno, ovo ne rješava problem, jer odlazak u Austriju na kurs jezika, te polaganje ispita nije ni jednostavan, ni jeftin zadatak…

Zapravo, idealno bi bilo kada bi postojala škola jezika u Brčkom koja bi vas mogla pripremiti za ispit, koristeći najmodernije udžbenike. Zatim, kada bi ta škola imala potpisan sporazum sa ovlaštenim centrom za OSD testiranje u Beču, koji je pisao udžbenike koje koristite ovdje. Još ako bi na to dodali i specijalnu ponudu sa popustom na povratnu autobusku kartu za Beč i dodatni popust ukoliko se odlučite da usavršavanje jezika nastavite upravo u ovlaštenom centru za OSD ispite…

Upravo takvu ponudu imamo za vas!

Poliglota institut u Brčkom nedavno je potpisao saradnju sa školom jezika Germanica Bildungsinstitut, osnovanom 1997. godine. Ova škola, smještena u Beču, od 2010. godine je ispitni centar za OSD, te kontinuirano izvodi kurseve i ispite na svim nivoima.

Sporazum podrazumjeva mogućnost pripreme za ispit u Poliglota institutu, i polaganje u Beču, uz popust na cijenu autobuske karte, kao i dodatni popust na dalje usavršavanje jezika u Germanica Bildungsinstitut-u.

Pripreme za ispit vrše se uz najmodernije udžbenike njemačkog jezika, koji obiluju modernim slikama, filmovima i vježbama za uspješno i savremeno ovladavanje određenim jezičkim nivoima, kao i polaganje završnih ispita. Naglasak je na multimedijalnom načinu učenja (računar, tablet i pametni telefon), što omogućava učenje u svakom slobodnom trenutku i na svakom mjestu.

Prijave za kurseve već su u toku, a sve informacije možete dobiti na Fejsbuk stranici Poliglota institua – OVDJE.

 

 

 

(sponzorisana objava)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime