Nešić: Srpska je talac neriješenih odnosa u FBiH

Predsjednik DNS Nenad Nešić smatra da je Republika Srpska po ko zna koji put talac neriješenih odnosa u Federaciji BiH i da je jučerašnje protivljenje bošnjačkih ministara u Savjetu ministara odluci o povlačenju sredstava MMF „još jedan nauk Republici Srpskoj da se nikada ne može osloniti na Sarajevo i da treba graditi samo svoje resurse i institucije“.

„Apsolutno me ne zanima oko čega se sad sukobljavaju Sarajevo i Mostar jer trpe svi, a posljedice snosi i zdravstveni sektor u Republici Srpskoj. To je novac prvenstveno za zdravstvo, za spašavanje ljudskih života, i krajnji je bezobrazluk politički se poigravati u ovakvoj situaciji”, rekao je Nešić.

Kaže da ga uopšte ne iznenađuje ovakav odnos iz FBiH „jer su u slučaju smrti dr Šefika Pašagića i žene sa Ilidže pokazali koliko im nisu bitni interesi građana“.

“Šta smo drugo mogli očekivati od Bisere Turković koja se nije borila da BiH dobije pomoć, nego je negodovala zašto je Republika Srpska dobija!? Ona ne shvata da korona ne poznaje entitetske i nacionalne granice i da joj mora biti jako važno da u Istočnom Sarajevu nema oboljelih, kao što je meni čija porodica živi u Istočnom Sarajevu jako važno da se virus obuzda u Sarajevu i da taj grad ima sve resurse za uspješnu borbu. Za razliku od Bisere, ja se radujem svakoj pomoći koja stigne u Sarajevo i Federaciju, samo mi je žao njihovih građana što imaju tako sebičnu i autističnu vlast”, ističe Nešić.

Lider DNS, koji je poslanik u Predstavničkom domu BiH, naglašava da je zdravstveni sektor Republike Srpske stabilan i da može i bez sredstava MMF jer je Vlada RS pravovremeno reagovala na suzbijanju širenja virusa, i obezbjeđena je pomoć od prijatelja iz matice Srbije, Ruske Federacije, Mađarske i Kine.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime