Neodgovorno ponašanje: Samo jedna osoba u Prnjavoru, koja je bila u kontaktu sa zaraženim, javila se nadležnim – ostale morala tražiti policija

Na osnovu preporuke Vlade Republike Srpske da lokalne zajednice usvoje mjere kakve su uvedene u Banjoj Luci, i u Prnjavoru je do 23. marta zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima.

Na području opštine Prnjavor osam osoba bilo je u direktnom kontaktu sa osobama zaraženim virusom korona, od kojih se samo jedna dobrovoljno javila nadležnim službama, dok su ostalih sedam pronašle nadležne službe uz asistenciju policije, rekao je načelnik opštine Darko Tomaš, prenijela je Srna.

On je nakon sinoćnjeg zasjedanja opštinskog Štaba za vanredne situacije na konferenciji za novinare rekao da je ovo primjer neodgovornog ponašanja pojedinaca koji su još u petak, 13. marta, u Prnjavor došli iz zemlje sa visokim rizikom.

U razmaku od 12 sati, između dvije sjednice Štaba, naglo je porastao broj osoba pod zdravstvenim nadzorom sa 168 na više od 360. Osoba sa utvrđenim oboljenjem za sada nema.

Na osnovu preporuke Vlade Republike Srpske da lokalne zajednice usvoje mjere kakve su uvedene u Banjoj Luci, i u Prnjavoru je do 23. marta zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima, zanatsko-uslužnim radnjama, osim taksi-službi, svim trgovinama osim radnji za prodaju prehrambenih proizvoda i roba široke potrošnje.

 

 

 

 

(oslobodjenje.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime