Neobična samouslužna radnja u Lazarevu: Prodaju kreč na obraz i čast

U vrijeme kad se svi boje da će ih neko prevariti ili pokrasti, porodica Nježić iz Lazareva ima neobičnu samouslužnu radnju u kojoj, kako kažu, prodaju kreč na obraz i čast.

Štand na kojem se prodaje kreč nalazi se ispred njihove kuće, kupac se sam usluži i ostavi novac u kasu.

U ovoj porodici kažu da se ne boje da će ih neko pokrasti i da su do sada skoro svi ostavili novac.

- Reklama -

“Na kraju dana kad unesemo kasicu i pogledamo koliko je odneseno kanti kreča uporedimo sa zaradom i vidimo da je uvijek približno ili čak više novca ostavljeno”, rekli su za Nezavisne u ovoj porodici.

Kako su istakli, ovim poslom se bave već nekoliko godina i bilo je samo nekoliko slučajeva da je neko odnio kreč, a da nije platio.

“Možda je čudno, ali zaista se dokazalo i pokazalo, bar u našem slučaju, da u ljudima još uvijek ima poštenja”, kažu Nježići.

Dodaju da se dešavalo da ljudi, ako nemaju novca, ostave papiriće sa imenom i prezimenom i najave da će platiti za nekoliko dana, što i urade.

“Traže ponekad da i snizimo cijenu, da uzmu samo dio jer nisu u mogućnosti da kupe cijelu kantu, ali uvijek sve fer i pošteno”, kažu oni.

Jovan K. kaže da je prije nekoliko dana na ovom štandu uzeo kanticu kreča koja košta četiri marke, a da je kod sebe sitno imao samo 1,80 KM pa je toliko ostavio i juče je došao i vratio ostatak.

“Nisam mogao da ne dođem i vratim novac. Desilo se da nisam imao dovoljno sitnog novca, tako da sam, kada sam sljedeći put došao, donio ostatak”, ispričao je Jovan K.

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime