spot_img
spot_img

Необичан кућни љубимац – вепар Тито

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Да многи имају кућне љубимце знамо сви, али врло су ријетки они који за кућног љубимца одаберу неку дивљу животињу, а поготово вепра.

У селу Липник надомак Гацка, једна веома занимљива и необична прича. Славко Миловић стравствени ловац, умјесто за ловину, младог вепра је изабрао за кућног љубимца. За необично пријатељство потребно је вријеме, труд и стрпљење. Стицање повјерења кључ је за припитомљавање ове животиње каже Славко.

Вепар има и необично име Тито, зато што, каже Славко, његов вепар од власника захтијева дисциплину и послушност. Истиче да је успијевао и раније припитомити неке дивље животиње. Љубав према животињама и сеоском имању има од малена и то никада не би је мијењао. Тито је добро његован и ухрањен, и види се да му прија гостопримство овог Гачанина. Храни га разноврсно, а на његовом”менију” је поврће, воће, млијечни производи.

Славко се увјерио да су вепрови интелигентне животиње и никада неће нападати ако се не осјећају угрожено. Иако је страствени ловац, тврди да никада више не би могао убити вепра, а чак размишња и од лова да одустанe, преноси РТРС.

Наш саговорник каже ако вепра зов дивљине привуче и оде у шуму неће имати ништа против. Сигуран је у једно: да ће сам одабрати мјесто које ће му бити дом.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img