Nema ni novca ni peleta!

Kubni metar peleta koji je ove zime dostigao cijenu od nevjerovatnih 600 KM, više se ne može kupiti za ovaj novac, zato što su gotovo svi prodavci ostali bez ovog energenta!

Kako saznaje portal SrpskaCafe, prodavci više nemaju peleta na stanju iako ga u oglasima i dalje nude, a i oni kojima je ponešto ostalo, pažljivo biraju kome će prodati i, po svom običaju, povećavaju cijenu preko svake mjere. Pozivajući sve prodavce peleta redom, novinari naše redakcije saznali su da se cijena sa nekih 200 KM popela na oko 600 KM, ali  da i uprkos ovoj basnoslovnoj cijeni, peleta kod više nema.

– Ljudi me svakodnevno zovu i pitaju za pelet, ali ga u prodaji više nemamo. To je naš mentalitet, grejnu sezonu uvijek dočekamo na knap. Sada su cijene skočile jer je potražnja velika, a zalihe su male – rekao je jedan od prodavaca koje smo dobili.

Oglasi na koje smo naišli pokazuje da cijene drastično odstupaju od onih koje su bile do prije nekoliko mjeseci, pa tako tona peleta ide i do 600 KM po toni.

Koliko je situacija kritična pokazuje i jedan oglas u kojem se u zamjenu za pelet nudi i auto.

Sa druge strane, za sada ima dovoljno drva, pa oni koji se griju na ovaj energent ne bi trebali doći u situaciju da strahuju kako će prezimiti. Cijena drveta je i dalje 50 do 60 po metru kubnom.

Nadamo se da će prodavci peleta uskoro dobiti nove zalihe i normalizovati cijene, kako bi oni koji koriste ovaj energent pregurali zimu bez većih problema, pogotovo zato što meteorlozi u naredna tri dana najavljuju nove minuse.

 

 

 

(srpskacafe.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime