spot_img
spot_img

Nastavljena sanacija posljedica nevremena u Šamcu

spot_img
spot_img

U Šamcu je danas nastavljeno otklanjanje oštećenih dijelova krovne konstrukcije sa stambenih zgrada usljed nedavnog olujnog nevremena.

Pripadnici Teritorijalne vatrogasne specijalne jedinice Šamac uz podršku kolega iz Brčkog su radili su i na raščišćavanju objekata domova kulture u mjesnim zajednicama Pisari, Donja i Gornja Crkvina, Škari, uklanjali su stabla iz školskog dvorišta u Hrvatskoj Tišini, Doma kulture u Novom Selu, kao i individualnih stambenih objekata.

Načelnik opštine Đorđe Milićević rekao je novinarima da su kombinivana ekipa radnika Teritorijalne vatrogasne specijalne jedinice Šamac i Javnog preduzeća “Slobodna zona” Šamac oformili jedan tim od pet radnika koji su nakon što su završili interventne radove na javnoj infrastrukturi, angažovani za izlaske na teren s ciljem saniranja oštećenja na krovnoj konstrukciji na privatnim individualnim stambenim objektima, kada je riječ o socijalno ugroženim licima, kao i starim, nemoćnim.

– Na dječijem vrtiću, koji je pretrpio oštećenja, danas se privode kraju radovi na sanaciji krovne konstrukcije. Zajedničkim radom naših službi i radnika obdaništa u dvorištu su već u prvim danima posle olujnog nevremena uklonjena stabla koja su ugrožavala bezbjednost objekta, ali i zaposlenih – naveo je Milićević.

On je rekao da je, prema poslednjim informacijama dostavljenim iz “Elektrodistribucije”, broj kvarova po privatnim prijavama na niskonaponskoj mreži sveden na minimum, te se do kraja dana očekuje da svi kvarovi budu otklonjeni i da svi korisnici dobiju struju.

Milićević je dodao da je juče na terenu rađeno na redovnom uklanjanju šuta i otpada uz pomoć pripadnika Republičke uprave civilne zaštite, te da su uklonjena stabla koja su usljed olujnog nevremena oborena ili znatno oštećena.

On je naveo da su uklonjeni i urušeni odžaci sa stambenih zgrada preko puta osnovne škole u Šamcu.

Milićević je ovim putem uputio veliku zahvalnost Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici Brčko i njenim pripadnicima koji su pritekli u pomoć.

 

 

 

(srpskainfo.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img