Nalaz obdukcije s VMA: David bio živ danima nakon nestanka

Moje dijete je bilo živo kad smo ga tražili po Banjaluci, a onda je nakljukano drogama bačeno!

Napisala je ovo Suzana Radanović, majka Davida Dragičevića, čija misteriozna smrt izaziva kontroverze još od trenutka kada je njegovo tijelo nakon šestodnevne potrage pronađeno na ušću rječice Crkvene u Vrbas.

- Reklama -

 

Ona je danas, u Fejsbuk grupi “Pravda za Davida”, objavila nalaz druge obdukcije tijela njenog sina (kompletan nalaz u fotogaleriji), koju je na insistiranje Davidovih roditelja obavio dr. Ivica Milosavljević, načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojno medicinske akademije iz Beograda.

On je potvrdio nalaz prve obdukcije koju je obavio dr. Željko Karan u odnosu na uzrok smrti, te takođe naveo da se radi o utapanju, kao i to da je David imao više povreda nanesenih dok je bio živ djelovanjem mehaničke sile, koje su lakše i ne mogu se dovesti u direktnu vezu s uzrokom smrti.

Međutim, za razliku od Karanovog nalaza u kojem se kao vrijeme smrti navodi “do maksimalno sedam dana”, dr. Milosavljević je u svom nalazu naveo da “promjene na šakama i stopalima ukazuju da je leš u vodi proveo od dva do najviše četiri dana, što znači da i smrtni ishod nije mogao nastupiti prije navedenog vremena”.

Vrijeme smrti koje je naveo dr. Milosavljević sada ponovo otvara brojna druga pitanja i dovodi u pitanje teoriju koju je na konferenciji za novinare, koju brojni ocjenjuju skandaloznom, iznio MUP RS.

Prema toj teoriji, podsjećamo, pretpostavlja se da je David stradao iste noći kada je nestao, odnosno sa 17. na 18. mart, nakon što je, kako sumnja policija, opljačkao jednu kuću u naselju Lauš.

Međutim, prema ovom nalazu, David je nakon te noći bio živ još najmanje dva do četiri dana, pa se porodica i građani pitaju gdje je mogao biti u vrijeme dok se za njim tragalo u Banjaluci i njenoj okolini i kako je uopšte na kraju dospio u Crkvenu.

 

 

 

 

(srpskacafe.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime