Nakon devet godina braka u porodicu Marković stigle trojke

Prve trojke u ovoj godini u Republici Srpskoj rodila je Milićanka Borka Marković, profesor razredne nastave u Osnovnoj školi “Aleksa Jakšić” u Milićima.

Srećna majka je u ponedjeljak, 1. jula, na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Banjaluci rodila tri zdrave bebe – dvije djevojčice i dječaka koji se sa majkom trenutno nalaze u porodilištu.

- Reklama -

Njihov skori dolazak u Milićima sa nastrpljenjem očekuju otac Strahinja i brojna familija, koji su već pripremili doček milićkim trojkama i majci Borki, a, ako Bog da, biće i slavlja – kako to i priliči ovakvom događaju.

Majka Borka je Srni rekla da je porod carskim rezom u UKC-u obavio ljekar Jovica Ivić, bebe su još na poluintenzivnoj njezi, ali su dobro.

“Bebe su blizu mene, ali zbog bolova još nisam u prilici da odem i da ih vidim”, kaže majka.

Ona je u UKC-u bila smještena od 8. marta, a bebe su rođene nakon 33 nedjelje i pet dana trudnoće.

“Znala sam da nosim tri bebe, pa je, samim tim, trudnoća od početka tretirana kao viso korizična. Ali, uz pratnju i pažnju svih ljekara u Kliničkom centru, trudnoća je protekla bez komplikacija”, objašnjava Borka.

Ona ističe da duguje i veliku zahvalnost kolegama sa posla, od kojih je uvijek imala veliku pomoć i podršku.

Srećan je i otac Strahinja što se nakon toliko iščekivanja i nade, njihov san ostvario.

“Prvo radovanje, pa još trojke”, ponosno kaže otac, koji je zaposlen u milićkoj poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske.

On je već odlučio da izbor imena koje će bebe nositi prepusti majci, jer je ona, kako kaže, podnijela najveći teret.

Otac Strahinja ističe da su se unučadima obradovali i njegovi i Borkini roditelji.

“Bilo je i suza kada smo im javili. Vjerujem da će nam oni biti od velike pomoći”, kaže Strahinja.

On navodi da su veliku pomoć za finansiranje vantjelesne oplodnje imali od opštine Milići i dodaje da namjerava da se i pisanim putem zahvali lokalnoj upravi.

Načelnik opštine Milići Momir Lazarević naglašava za Srnu da je odluka o finansijskoj pomoći za vantjelesnu oplodnju, koju je donijela Skupština opštine, plod nastojanja lokalne vlasti da podrži rast nataliteta u ovoj lokalnoj zajednici.

“Veoma sam radostan što je naša podrška urodila plodom i hvala Bogu što imamo troje novorođene djece”, ističe Lazarević.

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime