Najgori granični prelaz u Evropi

Put preko Šćepan Polja najkraći je put od Beograda ka moru, ali i najkraći put između dva glavna grada u regiji – Sarajeva i Podgorice. Ujedno, na tom području put na granici BiH i Crne Gore jedan je od najlošijih puteva u zemlji. Kako prenosi N1, turisti poručuju, uradite nešto s ovim cestama…

Bez zaštitnih ograda, bez asfalta, ali sa mnoštvom znakova upozorenja, put Foča-Plužine, preko Šćepan Polja. Možda najkritičnija tačka na mapi magistralnih puteva BiH.

- Reklama -

Rekonstrukcija puta je odlagana, postojale su procjene da bi gradnjom Hidroelektrane Buk-Bijela bio potopljen. Na koncu, izrađen je projekat čija je vrijednost nešto manje od 80 miliona evra.

“Projekat nove trase tog puta je završen. Evropska komisija je bila spremna da pomogne finansijski izgradnju tog puta, trebalo je uzeti kredite pod povoljnim uslovima. Čekala se odluka Savjeta ministara, i još uvijek se ta odluka čeka”,kazao je načelnik opštine Radislav Mašić (SNSD) u izjavi N1.

U boljem stanju za nijansu je put koji od Foče-preko Tjentišta vodi do Trebinja, odnosno Crne Gore i Hrvatske. A brojni su problemi i na putu Sarajevo-Foča.

“Rogoj je uvijek posebno zimi težak za put, posebno za privrednike, jer je često tokom zime zabranjen saobraćaj šleperima i teškim vozilima koja uglavnom prevoze kabastu robu, a kod nas se možete baviti drvnom industrijom koja je naravno kabasta”, dodao je Mašić u izjavi N1,

 

 

 

 

 

(N1)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime