spot_img
spot_img

Најбољи новогодишњи поклон: На слободи отац који је због три метра дрва завршио у затвору

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Фикрет Дедић из Бужима, који је због непуна три метра дрва за огрјев, које је посјекао у државној шуми, отишао на издржавање шестомјесечне казне затвора, а јутрос је пуштен на слободу захваљујући грађанима који су прикупили 13 хиљада КМ и уплатили за њега.

Ермин Карић, представник Удружења грађана за бољи Сански Мост је организовао прикупљање новчаних средстава за породицу Дедић, рекао је како је већ уплаћен тражени износ од 12.900 марака на рачун буџета Федерације БиХ. Општински суд у Босанској Крупи је на Дедићев захтјев донио поменуту пресуду уваживши његову молбу да му се преостали дио затворске казне у трајању од четири мјесеца и девет дана преиначи у новчану казну.

У пресуди се наводи како је на овај начин сваки дан изречене казне затвора замијењен новчаном санкцијом у износу од 100 марака.

За Дедића су слане и молбе предсједнику Федерације БиХ Маринку Чавари да га помилује.

Фотографија коју је објавио Бишћанин Алмир Буљубашић на Фејсбуку изазвала је дубоке емоције, саосјећање и сузе код људи из Крајине, али и других дијелова БиХ. Дедић је загрлио своју дјецу, она су отишла у школу, а њега је брат одвезао у КПЗ Бихаћ.

Једини извор прихода ове породице је мјесечна помоћ у износу од 50 марака коју Дедић добива на име ратне инвалиднине, с обзиром на то да је неколико пута рањаван у рату.

Његов излазак из затвора је највећи поклон који је породица Дедић могла добити за 2020. годину.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img