spot_img
spot_img

Načelnik opštine Pelagićevo posjetio vladiku Fotija

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Načelnik opštine Pelagićevo Slavko Tešić danas je boravio u posjeti Njegovom Preosveštenstvu Episkopu zvorničko-tuzlanskom Gospodinu Fotiju.

Svjestan sam činjenice kolika je istorijska uloga SPC u očuvanju i njegovanju srpskog identiteta jedinstvenog po svetosavlju kao obliku pravoslavlja bez premca u porodici pravoslavnih naroda, pa je tako naš cilj uspostavljanje odnosa sa našim duhovnim poglavarima, po uzoru na naše slavne pretke, rekao je Tešić.

U posjeti Njegovom Preosveštenstvu Episkopu zvorničko-tuzlanskom Gospodinu Fotiju bio je, pored načelnika opštine Pelagićevo, i otac Aleksandar Tanacković , sveštenik Parohije Porebrice.

Tokom posjete, razgovarano je o trenutnoj situaciji koja se tiče saradnje svetovnih i duhovnih institucija na prostoru ove lokalne zajednice, te rezultata koji su zajedničkim snagama postignuti u prethodnom periodu.

“Opština Pelagićevo uzima u obzir činjenicu da se veliki broj naših građana izjašnjavaju kao vjerujući Hrišćani. To je meni kao načelniku izuzetno drago, jer sam i sam odrastao u patrijarhalnoj i tradicionalnoj porodici koja baštini hrišćanske vrijednosti”, dodao je Tešić.

“Iz toga razloga, nastaviću da podržavam one projekte koje upotpunjuju duhovni život naše lokalne zajednice. Čvrsto vjerujem da na takav način stvaramo kulturnu i istorijsku baštinu naše opštine koja će, siguran sam, u krilima naše Crkve biti sigurna za buduća pokoljenja.
Jedino je SPC u kontinuitetu i bez prekida bila rasadnik srpske ideje, i bez nje, Srpstvo je osuđeno na propast”, kaže načelnik Pelagićeva.

Vladika je na poklon dobio ilustraciju u obliku printa na platnu koja predstavlja Gornjožabace koji grade svoju bogomolju 1936. godine.

“Nadamo se da će ga ova slika podsjećati na to koliko Posavci vole Pravoslavlje a i svog omiljenog Vladiku kojeg poštuju iznad svega”, zaključuje Tešić.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img