spot_img
spot_img

Начелник Лопара Радо Савић добитник престижне награде за развој предузетништва на Копаонику

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Начелник општине Лопаре Радо Савић добитник је престижне награде на Међународној научној агробизнис конференцији „МАК 2019“ која се одржава на Копаонику.

Савић је добио повељу за допринос развоју предузетништва, агропривреде, туризма и културе западног Балкана.
– Велико ми је задовољство, као и мојих сарадника, на овој награди. Ова научна конференција је одлична прилика да се промовишу потенцијали општине Лопаре – рекао је Савић за Српскаинфо. Он је изразио увјерење да ће Лопаре бити препознатљива на туристичкој мапи западног Балкана.

У име организатора „ МАК 2019“, Марија Јовичић истакла је да је по попрепоруци организатора и оцјена стручног међународног жирија додјељено укупно 11 повеља „Долина векова, краљева и јоргована“, која се додјељује за допринос развоју предузетништва, агропривреде, туризма и културе западног Балкана.

– Награда је регионалног карактера намијењена појединцима из свих области, а смболизује мудрост, љубав, амбицију, наду и вјечност – навела је Јовичићева.

Она је рекла да је циљ шесте по реду научне конференције „МАК 2019“ да се на научној основи анализирају и прикажу синергијски резултати науке и праксе, као и могућности реалне подршке извозу на тржиште Руске Федерације и прикључењу Србије у ЕУ. Истиче да у складу са преговарачким поглављима 11, 12 и 13, а то су пољопривреда и рурални развој, ветеринаска и фитосанитара политика и рибарство.

– Централна тема и радни наслов конференције је „Европски пут – пут успЈеха“, а слоган конференције је „Увијек на врху“ – нагласила је Јовичићева.

У предходним годинама ове предстижне награде добијали су: Емир Кустурица, градоначелници више градова из региона, предсједници привредних комора у региону, познати брендови из више држава западног Балкана, познати и угледни привредници и научни радници, Фондација Новак Ђоковић, Јавни сервис Србије РТС, Телевизија Пинк, Фиат Аутомобили и други.

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img