Na Rači obustavljen saobraćaj za teretna vozila

Na graničnom prelazu Rača, na granici sa Srbijom saobraćaj je obustavljen za teretna vozila zbog nestanka struje, a nije preporučljiv ni za putnička vozila jer su formirane kolone, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

U Republici Srpskoj saobraćaj se odvija po pretežno vlažnim i klizavim kolovozima, a poledica je moguća na dionicama u višim predjelima i preko prevoja, kao i po kotlinama i duž riječnih tokova.

Magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i duž riječnih tokova, a na svim dionicama u usjecima i pored kamenih kosina moguć je odron zemlje i kamenja na kolovoz.

- Reklama -

Regionalni put Ulog-Klan je mjestimično zasniježen, pa je neophodan oprez u vožnji, dok na magistralnom putu Dobro Polje-Brod postoji mogućnost obrušavanja snježnih lavina.

Na magistralnom putu Prijedorska petlja-Klašnice saobraćaj se odvija jednom trakom zbog oštećenja nadvožnjaka kod Roguljića, a teretnim vozilima zabranjen je prelazak preko nadvožnjaka.

Na auto-putu “9. januar” Banjaluka-Doboj na petlji “Mahovljani” izmijenjen je režim saobraćaja, kao i na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu.

Zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja”, na auto-putu Gradiška-Banjaluka, do 31. decembra izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku je izgradnja trotoara na regionalnom putu Derviši-Klašnice dva zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja i postavljena je privremena signalizacija.

Zbog radova, režim saobraćaja izmijenjen je na dionicama magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog radova na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, na dionici Krupa na Vrbasu-Bočac od 7.00 do 17.00 časova saobraćaj se obustavlja na desetak minuta i propušta naizmjenično jednom trakom.

Zbog sanacije klizišta usporeno se saobraća na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke stijene.

Zbog izvođenja radova na izgradnji pješačke staze na dionici regionalnog puta Obudovac-Lončari naizmjenično će se odvijati saobraćaj, uz postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

U toku je sanacija mosta preko rijeke Moštanice, zbog čega je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Moštanica-Kozarska Dubica, a vozila se preusmjeravaju na obilazni put u neposrednoj blizini.

Zbog sanacije klizišta izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Mitrovići-granica Republike Srpske /Prisika/.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom naizmjenično se saobraća na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača od ponoći do 7.00 i od 16.00 do ponoći na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila mase veće od 3,5 tona i autobuse klase “M3”.

Na regionalnom putu Teslić dva-granica Republika Srpska/Federacija BiH Podjezera, u mjestu Žeželja, zbog oštećenja nosive konstrukcije mosta preko rijeke Žeželje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona.

Zbog oštećenja mosta na rijeci Jadrini na lokalnom putu Doboj-Manastir Petrovo zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Na magistralnom putu Brod na Drini – Šćepan Polje, na granici između BiH i Crne Gore zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija masa prelazi 16 tona.

U Federaciji BiH kolovoz je jutros mjestimično vlažan, a zbog niske temperature moguća je poledica, posebno na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i tuneli.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase iznad sedam tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika.

Na dionici graničnog prelaza Šćepan Polje-Plužine u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, dok je na prelazu Novi Grad-Dvor i dalje je obustavljen saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime