spot_img
spot_img

На планинама пао снијег, наредних дана још обилније падавине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Снијег је јутрос почео падати на већини планина у нашој земљи, што потврђују и снимци с Бјелашнице, Јахорине, Игмана, Влашића, Романије…

Према прогнозама хидрометеоролошких завода, снијег ће данас падати на висинама изнад 1.200 метара надморске висине, док се у нижим дијеловима земље очекује сусњежица и киша. Највише снијега јутрос је пало на Влашићу и Јахорини.

Како нам јављају читатељи, снијег је од јутрос забијелио улице преко Романије, али су проходни сви магистрални и регионални путеви на подручју Сарајевско-романијске регије. Судећи према снимцима с камера на Бјелашници, Јахорини и Влашићу, до краја дана снијег ће у потпуности прекрити највише дијелове ових бх. љепотица, што ће нарочито обрадовати љубитеље скијања који нестрпљиво чекају нову сезону.

Метеоролози наредних дана прогнозирају још ниже температуре, због чега се очекују још обилније сњежне падавине на бх. планинама и планинским превојима. Јутарње температуре бит ће углавном ниске широм БиХ, а кретат ће се између 1 и 6 степени целзија. На планинама ће се температуре спуштати испод нуле у ноћним сатима.

Сутра ће у Босни бити умјерено облачно, док се у Херцеговини очекује јака бура. По котлинама и уз ријечне токове бит ће магловито. Највиша дневна температура кретат ће се између 6 и 12, на југу земље до 16 степени.

“У периоду од 26. октобра до 3. новембра у Босни се прогнозира нестабилно вријеме, али с умјереним количинама падавина, док ће у Херцеговини бити без падавина с нешто више сунчаних интервала. Од 4. новембра поновно нас очекује озбиљнија нестабилност с већим количинама падавина”, стоји у дугорочној прогнози метеоролога ФХМЗ-а Бакира Крајиновића.

 

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img