Na pauzi od 15 minuta jedan kandidat “postao Srbin”

Odbornik “Naroda i pravde” u Skupštini Kantona Sarajevo Elmedin Konaković rekao je da je u pauzi od 15 minuta jedan kandidat za ministre u Vladi Kantona postao Srbin.

Konaković je u izjavi medijima kazao kako kandidati za novi sastav Vlade Kantona Sarajevo imaju sreću jer se u ovom momentu raspravlja o jednoj mnogo ozbiljnijoj temi koja je ogolila politiku SDA, a čiji je akter potpredsjednik SDA Asim Sarajlić.

“Jedna prestrašna situacija dogodila se na početku sjednice. U ekspozeu mandatara Nenadića stoji da su ovo dva Hrvata, dva iz reda Ostalih i ostalo su Bošnjaci – bez Srba. Onda su ljudi uzeli pauzu od 15 minuta i neko je postao Srbin na pauzi. U vremenu kada se Milorad Dodik na ovakav način bavi politikom i stalno šalje secesionističke poruke, on ne radi ovakve stvari. Kod Dodika u skupštinama sjede ljude koji se deklarativno ili suštinski izjašnjavaju kao Bošnjaci”, rekao je Konaković.

Kako kaže, Nenadića privatno poštuje, ali je on pristao da bude čovjek sistema i čudi ga što je uopšte pristao da bude manatar za sastav novog saziva kantonalne izvršne vlasti. Istakao je da su prekršene sve moguće procedure, jer su imena dva kandidata za ministre iz SDA dostavljena tek jutros.

 

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime