Na kruzeru koji je u karantinu zbog koronavirusa i državljanin BiH

Jedan državljanin Bosne i Hercegovine nalazi se na kruzeru “Dajmond princes” koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa, potvrđeno je za iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

– Prema informacijama kojima raspolaže Ambasada BiH u Tokiju, riječ je o članu posade kruzera. Navedena osoba ima kontakt sa predstavnicima naše Ambasade u Tokiju te ukoliko bude tražila konzularnu zaštitu, biće joj omogućena – rekli su za Klix iz resornog državnog ministarstva za spoljne poslove.

Svi putnici kruzera “Dajmond princes” moraju ostati u karantini narednih 14 dana jer je kod njih deset potvrđen koronavirus. Naime, kruzer se sa 3.700 putnika vratio iz Hong Konga i pristao je u japanskoj luci Jokohoma nakon potvrde obolijevanja putnika od virusne upale pluća.

Iz Ministarstva spoljinh poslova Srbije juče je potvrđeno kako je na kruzeru prisutno i 14 državljana Srbije, 12 članova osoblja i dva putnika. Takođe je potvrđeno i prisustvo jednog državljanina Crne Gore.

U međuvremenu nije poznato da li je povećan broj oboljelih od koronavirusa na kruzeru, osim da se pregledaju svi putnici, prvenstveno oni kod kojih su primijetni neki od simptoma kao što je temperatura.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime