Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se ovog jutra odvija po suvim kolovozima uz povoljne uslove za vožnju, dok na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske vozačima skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina.

- Reklama -

Petlja “Mahovljani” zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, a vozačima se preporučuje da koriste petlju “Aleksandrovac”.

Zbog izlaska mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, te na regionalnom putu Prnjavor-Stanari kod Prnjavorske petlje.

Zbog radova na magistralnom putu Brčko-Bijeljina od 7.00 do 17.00 časova, saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari u naselju Gorice, pa se vozačima savjetuje da poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminerskih radova aktuelne su na regionalnom putu Doboj-Novi Maglaj u blizini naselja Rječica Donja.

Deminerski radovi izvode se i na regionalnom putu Srebrenica-Skelani, u mjestu Kragljivode.

Zbog aktiviranog klizišta jednom saobraćajnom trakom vozi se na regionalnim putevima Ukrina-Gornja Vijaka i Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo.

Na području Federacije BiH magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Radovi su u toku na dionicama auto-puta Sarajevo zapad-Lepenica u blizini tunela Igman i Zenica Jug-Kakanj u mjestu Donji Tičići.

Sanacioni radovi izvode se i na magistralnim putevima Žepče-Maglaj, Kolo-Posušje, Simin Han-Priboj i Jablanica-Mostar.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja pri prelasku granice, a zbog radova u Crnoj Gori na prelazu Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići ne preporučuje se korištenje graničnih prelaza Klobuk od 9.00 do 11.00 i od 13.00 do 15.00 časova, te Deleuša od 11.00 do 14.00 časova.

Još traju radovi na području Hrvatske na graničnim prelazima Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na ovim graničnim prelazima povremeno saobraća usporeno.

Duža čekanja na obavljanje granične kontrole mogu se očekivati, posebno tokom praznika i turističke sezone.

Kako bi se izbjegle neugodnosti i problemi na granicama iz AMS i dalje savjetuju putnicima da provjere sve dokumente, posebno ukoliko su tokom protekle dvije godine bili ukradeni, izgubljeni ili poništeni, da provjere vrijede li im putni dokumenti (lična karta ili pasoš).

“Prije putovanja provjerite stanje na graničnim prelazima i izaberite granične prelaze na kojima je manja gužva ili putujte u vrijeme kad se ne očekuje gužva, izbjegavajte putovanje tokom vikenda, budite strpljivi i slijedite upustva granične policije”, preporučuju iz AMS Republike Srpske.

 

 

 

(SRNA)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime