Na biračkim spiskovima više od 5.300 umrlih osoba

Imena 5.332 umrle osobe nalaze se na biračkim spiskovima, navodi se u informaciji koju je danas razmatrala Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine.

Informacija je sačinjena prema izvještajima dostavljenim iz 102 opštinske/gradske izborne komisije u BiH, a izborne komisije su uspjele da izvrše provjeru činjenice smrti.

- Reklama -

Prema navedenoj informaciji izdvajaju se neke opštine/gradovi sa najvećim brojem umrlih osoba čija se imena nalaze u evidenciji Centralnog biračkog spiska kao što su: Vitez-699, Cazin-485, Kalesija- 474, Travnik-383, Kiseljak-236 i Gračanica-229.

Iz 40 opštinskih/gradskih izbornih komisija nije stigao traženi izvještaj i istim će biti ostavljen dodatni rok da ga dostave.

Centralna izborna komisija BiH danas je usvojila nekoliko zaključak da se sačini analiza razmatrane informacije koja će biti dopunjena sa nedostajućim podacima iz 40 opština/gradova.

Takođe je usvojen zaključak da se organizuje sastanak sa nadležnim ministarstvima unutrašnjih poslova i Agencijom za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) u vezi ažuriranja biračkih spiskova, da se unutar Sekretarijata Centralne izborne komisije BiH formira poseban tim koji će biti zadužen za analizu stanja Centralnog biračkog spiska i da se poduzmu i druge mjere u nadležnosti Centralne izborne komisije BiH.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime