M:tel kupuje kompaniju Telrad

Kompanija M:tel obavijestila je Konkurencijsko vijeće BiH o namjeri da kupi firmu Telrad iz Bijeljine koja se bavi telekomunikacionim mrežama, telefonijom, kablovskom televizijom i internetom te TV produkcijom.

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine je 15. februara ove godine zaprimilo Prijavu koncentracije privrednog subjekta M:tel a.d. iz Banje Luke kojom namjerava steći kontrolu nad privrednim subjektom Telrad Net d.o.o. iz Bijeljine.

- Reklama -

“Predmetna koncentracija će, prema podacima iz Prijave koncentracije, imati efekat na maloprodajnom tržištu pružanja usluga fiksne telefonije, mobilne telefonije, Interneta te radio i TV programa na području Bosne i Hercegovine”, navodi se u obavještenju Konkurencijskog vijeća BiH.

U kompaniji Telrad za sebe kažu da su jedna od vodećih telekomunikacionih kompanija u BiH u oblasti izrade pristupnih telekomunikacionih mreža, javne fiksne telefonije, VoIP i IP telefonije, kablovske televizije kao i kablovskog interneta.

Kompanija je osnovana 1990. godine kao privatno preduzeće, kasnije društvo sa ograničenom odgovornošću i od tada posluje na prostoru BiH, ali i šire.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime