wso slot
akun wso slot
nuklir slot
akun pro taiwan
slot server taiwan
slot taiwan
akun pro vietnam
slot server vietnam
slot vietnam
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
pistol4d
akun wso slot
nuklir slot
maxwin slot demo
pistol4d
situs judi bola
Može i ovako: U Nišu i Bijeljini ukinuli liste čekanja za operacije i preglede - nula49.com
spot_img

Može i ovako: U Nišu i Bijeljini ukinuli liste čekanja za operacije i preglede

Published:

spot_img

Lijepe vijesti stižu nam iz Niša i Bijeljine gdje su ljekari podnijeli veliku žrtvu i svojim radom i zalaganjem ukinuli liste čekanja za pacijente.

Naime, liste čekanja na kardiohirurgiji u Nišu više nema, jer su ljekari poslije skoro 100 dana rada i 12 uzastopnih radnih vikenda postigli planirani cilj i operisali 149 pacijenata sa liste.

Ubuduće, nijedan pacijent neće čekati operaciju više od 15 dana.

Ono što su nam rekli kada smo ih posjetili, da će prije Uskrsa uspjeti da operišu sve sa liste čekanja – su i uspjeli.

“Svi smo zadovoljni iskreno govoreći nakon ovako jednog značajnog vremenskog perioda koji je iziskivao, dosta fizičkog napora, koncetracije i na kraju da se to riješi i eliminisanjem liste čekanja. Svi smo zadovoljni naravno”, rekao je za UNU direktor Klinike za kardiohirugiju prof. dr Dragan Milić.

Za 100 dana urađeno je ukupno 248 operacija. Odlučili su se na volonterski rad samoinicijativno, bez dozvole nadležnih institucija.

“Rad vikendom je isplivao kao jedino moguće rješenje jer smo mi jedino subotom i nedjeljom mogli da obezbjedimo nešto više slobodnih kreveta u intezivnoj njezi”, objašnjava Milić.

Liste čekanja u Srbiji izgledaju tako da se na operaciju koljena čeka i do deset godina. Osim besplatnog rada vikendom, šta je još to što bi moglo da se uradi, kako bi se liste čekanja smanjile.

“Ja lično bih predložio da ministarka zdravlja pozove sve direktore ortopedskih institucija i da zajedno sa njima, nađe ritam rada, broj operacija, sve što je neophodno kako bi se taj problem riješio”, smatra Milić.

Iako ne žele da ih zovemo herojima, ovo su naši heroji koji su odbranili Hipokratovu zakletvu na najuzvišeniji način.

Kao šta Niš ima svoje heroje, tako ih ima i Bijeljina.

U tom gradu nedavno su ukinute liste čekanja kardioloških pacijenata u bijeljinskoj bolnici.

Svi pacijenti koji se zakažu neće čekati na pregled, rekao je dr Aleksandar Janjičić, načelnik Odjeljenja za internističke grane, prenijeli su mediji.

Odlukom kardiologa zaposlenih u bijeljinskoj bolnici, ubuduće će se na internističkom odjeljenju raditi duple smjene kako bi pacijenti mogli biti pregledani odmah, bez čekanja. Za samo dva dana, koliko je ova odluka na snazi, pregledani su svi pacijenti i liste čekanja su ukinute, objasnio je dr Janjičić, interventni kardiolog.

“Nijedan pacijent trenutno ne čeka na pregled, ko god želi da se zakaže može se zakazati i biće pregledan koliko sutra. Lista čekanja više ne postoji, svi pacijenti koji su bili su zakazani i imamo još prostora za mjesec april jer su termini upražnjeni”, rekao je dr Janjičić.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi svakog mjeseca bude pregledano oko 500 kardioloških pacijenata, a ljekari će smjene raditi bez finansijske nadoknade.

“Mi koji smo malo više vremena provodili u nekim drugim segmentima kardiologije smo odlučili da se žrtvujemo za ovaj dio kako bi sugrađani bili pregledani i što zadovoljniji. Ovo je najmanje što smo mogli da učinimo, sigurno ćemo ići korak naprijed, postoje velike želje koje želimo da ostvarimo u ovoj godini. Ukoliko se i formira lista preko mjesec dana, mi ćemo ovu aktivnost ponovo organizovati kako se to više ne bi dešavalo”, objasnio je Janjičić.

Pored internističkog, liste čekanja ukinute su i na drugim odjeljenjima. Zbog povećanog broja pacijenata, iz bolnice najavljuju otvaranje još jedne angio sale.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img