Mnogi putevi neprohodni zbog poplava i odrona

Zbog obilnih kiša i poplava koje su se pojavile u pojedinim dijelovima Bosne i Hrrcegovine, neki putni pravci su blokirani, a na nekima se saobraćaj odvija izuzetno teško.

Kako javlja BIHAMK, zbog veće količine vode na kolovozu obustavljen je saobraćaj u podvožnjaku na ulazu u Žepče sa magistralnog puta M-17, kao i na regionalnim putevima: R-469 Banovići-Zavidovići (u mjestu Breštica), R-403a Cazin-Gata (u mjestu Tržačka Raštela), R-403b Cazin-Stijena-Ljusina i R-474 Perkovići–Novi Šeher.

Zbog vode na kolovozu otežano je saobraćanje na magistralnim putevima M-15 Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo i M-5 Jajce-Mrkonjić Grad u mjestu Jezero.

Obilne kišne padavine usporavaju saobraćanje i na ostalim dionicama u BiH.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-473 Teslić-Tedin Han u mjestu Kamenica.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozorava se i na ostalim dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Na svim putnim pravcima savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putu.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Na magistralnom putu Prijedor-Sanski Most u mjestu Čarakovo izlila se rijeka Sana i saobraćaj se odvija veoma otežano, jer se voda nalazi na obje saobraćajne trake, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na magistralnom putu Banjaluka-Čelinac u mjestu Miloševo, nakon intervencije dežurnih službi, voda se povukla, ali se sada vrši sanacija odrona i put je tu još neprohodan, a ukoro se očekuje normalizacija saobraćaja.

Voda se povukla i u mjestu Crna Rijeka, tako da je prohodan magistralni put Čelinac-Kotor Varoš.

Zbog izlivanja rijeke Jošavke, u mjestu Jezero na magistralnom putu Jajce-Bihać, u dužini oko 50 metara zaplavljena je jedna saobraćajna traka, pa se vozila propuštaju naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

U Novom Gradu, lokalni put Urije-Šuća, zbog izlivanja Sane neprohodna je Ulica Meše Selimovića, a u funkciji je alternativni putni pravac preko Urijanskih brda. Sana se izlila i u mjestu Tukovi, na lokalnom putu Tukovi-Volar-Radomirovac.

Povukla se rijeka Usora i pušten je u saobraćaj magistralni put Banjaluka-Doboj, u mjestu Vrela, opština Teslić.

Zbog odrona, saobraćaj je potpuno obustavljen na dionici regionalnog puta Tedin Han-Teslić u mjestu Kamenica.

Na regionalnom putu Doboj-Prnjavor u mjestu Popovići rijeka Ukrina prijeti da se izlije na kolovoz, ali za sada je ovaj putni pravac prohodan.

Iz AMS Srpske upozoravaju na veliku mogućnost odronjavanja kamenja i zemlje na kolovoz na svim putevima koji prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina.

Obustavljen saobraćaj na putu Banjaluka-Prijedor

Oko 07:10 časova na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor u mjestu Tunjice došlo je do klizišta.

Zbog klizišta je obustavljen saobraćaj u oba smjera, vozačima se savjetuje da koriste alternativne putne pravce.

 

 

 

(agencije)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime