Mladić iz Bijeljine preko Fejsbuka opljačkao Švajcarca za 2,5 miliona KM

Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina policija je podnijela izvještaj protiv Aleksandra Perića (23) iz Bijeljine da je prevario državljanina Švajcarske i oštetio ga za 2,57 miliona maraka.

Ministarstvo unutrašnjih poslova RS, navodeći inicijale, saopštilo je da Perića terete za prevaru. Ovoj gotovo filmskoj priči, kako saznajemo, kumovale su društvene mreže.

- Reklama -

Kako “Nezavisne” saznaju, mladić se putem Fejsbuka imućnom strancu predstavio kao socijalno ugrožena osoba, koja je u veoma teškoj materijalnoj situaciji. Imao je nekoliko lažnih Fejsbuk naloga te je, kako ga i terete, lažnim prikazivanjem činjenica u više navrata državljanina Švajcarske doveo u zabludu da mu uplaćuje novac.

On je, kako nezvanično saznajemo, naveo lakomislenog stranca da mu na njegove račune u nekoliko različitih banaka uplaćuje novac, a pored toga i na račune drugih lica kako bi cifre bile manje upadljive.

Sačinjavao je lažne ugovore kako bi na osnovu njih podizao novac iz banaka.

“A.P. sumnjičimo da je u namjeri da pribavi protivpravnu imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica državljanina Švajcarske doveo u zabludu. Naveo ga je da mu u više navrata isplati novac na račun”, kažu iz bijeljinske policije.

Dodaju da je potom osumnjičeni bez zakonom propisanih isprava doznačena sredstva podizao te na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 2,5 miliona KM.

Prevara je otkrivena u julu prošle godine, a za Perićem je bila raspisana potjernica.

Policija je tad vršila pretrese na više lokacija, a pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela. Oduzeti su određena količina dokumentacije, mobilni telefoni, prenosni računari, automatska puška i meci, kao i folksvagen tuareg i krajsler.

“Osumnjičeno lice lišeno je slobode 31. decembra 2017. godine, u okviru međunarodne istrage Uprave kriminalističke policije u vezi s krivičnim djelima prevara”, navode u policiji.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime