spot_img
spot_img

Млада Зворничанка напушта Српску: Не желим завршити као Давид!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Љубинка Кулишић из Зворника, несуђени кандидат за српског члана Предсједништва БиХ на овогодишњим општим изборима, због пријетњи које она и њена породица већ дуже вријеме добијају, одлучила је да напусти Републику Српску!

Своју одлуку ова млада хармоникашица саопштила је путем друштвених мрежа, образложила зашто одустаје од борбе те најавила да ће земљу и родни град напустити најкасније у наредних мјесец дана.

– Људи драги, пошто су пријетили да ће да ми баце бомбу на недужну породицу ја вас лијепо поздрављам и напустићу земљу у року од мјесец дана. Желим вам много среће у свему – написала је јуче Кулишићева.

Након поменуте објаве прецизирала је да је пријетње добијала, између осталих, и њена бака.

– Ја ћу отићи и нека вам је просто али ако ова старица коју сте звали умре вечерас, ВИ сте је убили. Моја бака је стара и болесна зашто сте њу звали. Зовите оног ко вам се исмијавао али њега не смијете јер је “јачи”. Ја сам само подијелила да се зна како се долази до посла због свих младих који пате и мисле да су они криви што немају шансу… – написала је она.

Потом је нагласила да је “спорни” пост о “доласку до посла” избрисла након што је кренуло узнемиравање њене породице.

– Поздрав народе, морала сам да обришем посљедњу објаву која је сурово истинита и то цијели Зворник зна и шире, јер су звали моју баку и узнемиравали је, пријетили тужбом и она мисли да ће ме убити. Не желим завршити као Давид! – написала је млада Зворничанка.

Убрзо су јој се почели јављати и ученици којима предаје музичку културу, а који су констатовали “да је отићи ипак најбоља опција”.

– И боље вам је, наставнице, да напустите земљу! Скоро сам размишљао о томе. Паметни људи нису за нашу државу! Овдје се рад, труд, доброта не цијене. Зато и немамо добре политичаре и зато нећемо имати никада ништа. Данас се дипломе које су муком стечене не цијене! Цијене се неке друге ствари! Ако овдје останете само можете да трпите пријетње како ће да баце бомбу на вашу породицу и слично! Зашто вам то треба? Нема потребе да мучите себе! Паметни људи нису за ову земљу – написао је, између осталог, један од Љубинкиних ученика.

Подијеливши поменуту поруку, Кулишићева се запитала каква будућност чека младе нараштаје.

– Хтјела сам се борити и за моје ученике. Каква њих будућност у овој земљи чека? Не дају ми. Нису ми дали као да сам највећи хохштаплер. Ја вам, у сузама гарантујем да су ученици којима сам предавала добри и праведни људи и да никада неће постати налик данашњој власти. Они желе боље, видјела сам то у њиховим очима. Не желе напуштати своје родитеље и другаре из дјетињства, браћу, сестре – навела је она.

Подсјећамо, Кулишићева је најављивала кандидатуру за Предсједништво БиХ као нестраначка личност, позната је по врло критичном ставу према власти у Српској, те често јавно објављивала конкурсе на којима су примљени кандидати блиски локалним властима.

Прве двије године основних студија Кулишићева је завршила у Берну. Посљедњу годину бацхелор програма и мастер студиј завршила је у Лугану на југу Швајцарске. У исто вријеме, радила је у једној музичкој школи у Швајцарској, а паралалено се едуковала и као музички педагог. Годину дана радила је као асистент у Торонту, гдје је уписала докторски студиј.

Умјесто иностранства, одлучила је да посао потражи у Републици Српској, у родном Зворнику. Нажалост, како тренутно стоје ствари, Српска би је овога пута, на нашу велику жалост, могла трајно изгубити. Нека је на част одговорним.

 

 

 

 

 

(Ognjen Tešić/srpskacafe.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img