spot_img
spot_img

Министарство на страни грађана: Спалионица у Мртвици имала би негативан утицај на пољопривредна добра

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

“Зашто Власт и даље ћути”?, “Да ли неко има користи од изградње спалионице”? “Ко има умјешане прсте у све ово”?, нека су од питања која море становнике погођених регија.

Након што је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију прослиједило достављену документацију грађевинске фирме “ЗАННИ” д.о.о. Лукавац, одређеним институцијама за поједине елементе животне средине, у вези са изградњом спалионице медицинског отпада у селу Мртвици, први су се огласили из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

На основу увида у документацију и достављене петиције групе грађана из насеља Мртвица и осталих околних мјеста, Министарство је јасно изнијело негативан став уз образложење да би предметни пројекат имао негативан утицај на пољопривредна добра због непосредне близине постојења.

Иако грађане охрабрује ова чињеница, они и даље не гаје илузију да ће Власти у Лопарама бити побороници истог мишљења.

Подсјећамо да је дана 13.10.2021.године, неформална група грађана Мртвице писменим путем поднијела Захтјев за ванредну скупштину општине Лопаре за обустављање свих активности везаних за тај пројекат, односно Захтјев за стављање ван снаге свих донесених одлука.

Такође, дана 21.10.2021.године Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију је тражило од Општине Лопаре доставу јасног става о могућности реализације пројекта, те информацију да ли је предметни пројекат усклађен са планским пројектом, као и информацију о закључцима СО Лопаре о овом пројекту.

У вези с тим, како сазнајемо, и грађани и Министарство су игнорисани од стране Власти ове локанле самоуправе.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img