Miloš Lučić novi kandidat DNS za ministra u Savjetu ministara BiH

Miloš Lučić novi je kandidat Demokratskog narodnog saveza za ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, saznaje Srpskainfo.

Lučić će tako u ulozi kandidata zamijeni Mlađana Božovića koji je prošao sve potrebne provjere, ali je SDA poručila da ga neće podržati, zbog čega predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija nije ni predložio Božovića Parlamentarnoj skupštini na glasanje. Kako saznajemo, Božović se zahvalio DNS na ukazanom povjerenju, te odlazi na drugo radno mjesto.

Prije Božovića, kandidat DNS bio je Draško Aćimović, nakon čega su kulminirali već dobro poznati unutrašnji sukobi u DNS, što je dovelo do ostavke Marka Pavića i izbora Nenada Nešića za lidera DNS.

Tako će Lučić, na neki način, biti treći pokušaj DNS da ima svog ministra u Savjetu ministara BiH. Sudeći prema prognozama Tegeltije, moglo bi da bude treća sreća.

Podsjećamo, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je u današnjem intervjuu za Srpskainfo izjavio da očekuje da ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH bude izabran do polovine maja.

Miloš Lučić rođen je 1986. godine u Sarajevu i izjašnjava se kao Crnogorac. Završio je Ekonomski fakultet, Univerzitet za poslovne studije u Istočnom Sarajevu, a radi u Adiko banci u Sarajevu kao menadžer. Otac je dvoje djece.

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime