spot_img
spot_img

Милић: Предсједника Републике Српске изабрао народ, а не ЦИК БиХ

spot_img
spot_img

Народ у Републици Српској је још 2. октобра изабрао Милорада Додика за предсједника Републике, а не Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ у Сарајеву, рекао је Срни предсједник Општинског одбора СНСД-а у Брчком Синиша Милић.

“Да су се неки други питали, да је од њих зависило, резултат би био другачији, сигурно. Овако је побиједила воља народа широм Српске, пред којом су се повлачили и много моћнији”, рекао је Милић, коментаришући одлуку ЦИК-а БиХ да потврди избор Милорада Додика за предсједника Српске.

Он је додао да сада треба ставити тачку на ову тужну епизоду у изборном процесу и окренути се формирању институција власти, пред којима су бројни изазови.

“Успостава пуног јединства народа у Српској је први и најважнији задатак пред новим руководством Српске”, рекао је Милић.

Он је нагласио да ће партијски лидери који су покренули фарсу око избора и Републику Српску довели на праг озбиљне политичке кризе као прво морати да положе рачуне чланству.

“Инсистираћемо да истражни органи до краја расвијетле све чињенице и околности у вези са појавом наводних фалсификованих гласачких листића у Брчком. То сигурно није било у режији СНСД-а већ оних који су жељели да умање блиставу и убједљиву побједу наших кандидата на свим изборним нивоима”, закључио је Милић.

На данашњој сједници ЦИК-а речено је да је Милорад Додик освојио највише гласова на изборима за предсједника Републике Српске.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img